Preparate cu mamaliga

Reteta Urs ciobanesc (bulz)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se amesteca cu o lingura de l

ingrediente

   1 l de zer
   250 g brinza de burduf sau brinza fermentata de oi
   300 g malai
   sare

mod de preparare

Se pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se amesteca cu o lingura de lemn pina cind mamaliga se desprinde usor de pe peretii ceaunului.


Se rastoarna pe un fund de lemn, se taie felii groase de mamaliga, se adinceste fiecare felie cu o lingura, in adincitura se pune brinza fermentata, se stringe mamaliga deasupra brinzei ca sa se obtina o minge mare.


Bulzul se pune pe un gratar si se coace usor pe jaratic.


Se poate coace si pe plita. In felul acesta brinza se topeste usor si grasimea patrunde in mamaliga. Este un preparat foarte gustos.
Pofta buna!





Alte mancaruri recomandate:


Spanac la cuptor cu pesmet


Mancare de spanac cu usturoi


Mancare de mazare cu pui
Incearca si ciulama cu ciuperci si mamaliga
Daca ti-a placut reteta noastra "Urs ciobanesc (bulz)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu mamaliga

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.