M-am gandit ca ai putea pregati oua romanesti, sau posate daca vrei sa fii mai fancy in descriere. Este un preparat simplu pe care-l stiu de la bunicul meu, din bogata baza de retete a sa, de numai doua, dintre care una era mamaliga :)
Pune apa cu sarea la fiert.
In momentul in care aceasta fierbe, adaugati lingura de otet.
Amestecati in apa cu un tel pana creati un mic vartej.
Sparge primul ou intr-un pahar si apoi toarna-l in interiorul acestui vartej. Faci acest lucru pentru a evita separarea albusului de galbenus.
Da focul mai mic si lasa-l acolo cca 3 minute. Fa ouale pe rand ca sa eviti spargerea acestora.
Scoate-l pe o farfurie folosindu-te de o spumiera, apoi repeta procesul pentru celelalte oua.
Taie ceapa rondele si caleste-o in ulei de masline. Adaug-o apoi peste ouale posate.
Ele se pot servi cu cateva felii de paine prajita sau cu mamaliguta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn desert delicios pentru copii si nu numai!
Orez cu lapte si sos de capsuniPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii