Paine

Reteta Floarea Soarelui, Paine Bulgara

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta floarea soarelui cu spanac"
 
Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul. Se pune un plastic peste bol si se lasa la cre

ingrediente

   500 gr faina
   200 ml lapte
   20 gr drojdie proaspata ( eu am diluat drojdia cu o lingurita de zahar si 50ml lapte caldut)
   1 lingura unt moale
   1 lingura sare
   1 lingura zahar
   2 oua
   15gr unt topit pentru uns
   1lingura suc de lamaie

mod de preparare

Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul. Se pune un plastic peste bol si se lasa la crescut o ora. Dupa o ora impartim aluatul in 16 bile.





Se ia o bila si se intinde destul de subtire, apoi o ungem cu putin unt, peste ea se aseaza celelante 3 bile intinse si unse intre ele. Apoi aceste 4 foi se vor rula. Vom avea 4 rulouri a cite 4 foi de aluat, aceste rulouri vor fi taiate in 4 (triunghiuri).





Luam o forma de torta de diametru 26cm, si asezam bucatile de triunghiuri cu varfu spre centru dar cu o distanta de un triunghi intre doua triunghiuri, dupa primul rind de triunghiuri asezat in tava se aseaza al doilea rind, lasati doar unul pe care il puneti in mijloc.





Apoi lasati sa creasca inca 20 minute, se unge cu ou si se presara seminte care va plac ( la mine a fost susan, nigella, susan negru). Se da la cuptor 200C pentru 35 minute.



Pofta buna!





Reteta Paine Bulgara a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro





Alte retete de paine gasiti aici:


Paine de cartofi,


Paine cu masline,


Paine in 30 de minute, fara drojdie
Incearca si Paine Floare
Daca ti-a placut reteta noastra "Floarea Soarelui, Paine Bulgara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.