Painea cu masline bicolore aduce aminte de bucataria mediteraneana si de aceea este preferata de toata lumea iubitoare a acestei bucatarii.
Într-un castron mai mare se amestecă faina şi sarea. Dizolvam drojdia in 100 ml de apa din cei 600 ml şi adăugaţi-o în faină odată cu restul apei. Adaugam maslinele si amestecam vartos pana se omogenizeaza bine. Atentie! Nu framantam. Aruncam puţină făină peste aluat şi acoperim castronul cu folie de plastic sau cu un capac perfect adaptat castronului. Ideea este ca fermentaţia drojdiei să se facă în mediu umed şi călduţ. Se lasă la crescut aluatul 2 ore sau mai putin daca temperatura incaperii este mai ridicata, dacă dimpotrivă e mai rece, puteţi lasă mai mult. Aluatul e moale, lipicios şi plin de bule de aer. După ce aluatul a crescut, încălzim cuptorul la 240-250°C. Dacă cratiţa, tava, tuciul, în fine, recipientul pe care-l veţi utiliza, are tendinţa să lipească, puneţi hârtie de copt înainte de a pune aluatul sau încingeţi vasul în cuptor în timp ce acesta se încălzeşte, ca să fie fierbinte în momentul în care puneţi aluatul. Cu o lingură, dezlipim aluatul din castronul în care a stat la crescut şi răsturnaţi-l în recipientul în care îl veţi coace. Puneţi un capac adaptat vasului, şi coaceţi acoperit 40-50 de minute (depinde de cuptor şi de puterea lui). Apoi se scoate capacul şi se mai coace descoperită încă 15-20 minute, scăzând temperatura la 180-200°c. Pâinea se încearcă dacă e coaptă bine ciocănind cu degetul în coaja de pe fund, trebuie să sune a gol! Dacă vi se pare necesar, o mai lasaţi câteva minute pe gratar în cuptor. Este o paine excelenta!
Painea cu masline bicolore se poate servi simpla, sau unsa cu unt.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascalo salata lejera si foarte gustoasa
Salata de fasole cu ton si cascaveaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii