Am dizolvat mierea in laptele cald (am folosit 180 ml lapte in loc de apa+2 lg. lapte praf). Am desfacut drojdia (am avut numai 17g) cu putin lapte ca
Am dizolvat mierea in laptele cald (am folosit 180 ml lapte in loc de apa+2 lg. lapte praf).
Am desfacut drojdia (am avut numai 17g) cu putin lapte cald; separat am amestecat faina cu sarea, am adaugat deasupra uleiul (eu am pus 2 lg.), restul de lapte, oul si zeama de lamaie.
La urma, am adaugat si drojdia
Am lasat la crescut sa-si dubleze volumul.
Am impartit aluatul in 12 suvite si am impletit in 6, 2 painici.
Le-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, cam 30 minute,
le-am uns cu ou si presarat seminte si le-am pus la copt, la 200 gradeC, pentru 30 minute.
Pofta buna!
Reteta Paine cu orez a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alta reteta cu de paine Paine neagra
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita oparitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii