• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline• lasati-o circa 15 minute la cald
• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline
• lasati-o circa 15 minute la cald sa "lucreze"
• cerneti faina
• tocati pancetta, rosiile uscate si busuiocul
• adaugati apa cu drojdia si cele 2 linguri de ulei de masline in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• fixati bratul pentru plamadire la cca 2-3 cm de margine si spatula pentru a curata interiorul vasului
• porniti aparatul si incorporati treptat faina, sarea, busuiocul, pancetta si rosiile uscate
• framantati pentru cca 8 minute
• presarati faina pe deasupra pentru a nu se lipi si lasati-o la dospit cca 60 min, intr-un castron mare, acoperit cu o carpa, la cald
• modelati-o in 2 painici egale si crestati-le frumos
• puneti-le intr-o tava, pe o hartie de copt (cu o distanta considerabila intre ele pentru a preveni lipirea), ungeti-le cu galbenus de ou si optional puteti pune seminte de susan, in, cereale sau sare de Himalaya pe deasupra
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45-60 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca este curata, atunci painea este gata
• lasati-o la odihnit pe un tocator, acoperita de un prosop, pentru cca 3 ore
• abia dupa 3 ore o puteti taia.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii