Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se ra
Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se raceasca pana in punctul in care devine caldut, apoi se pune intr-un bol. Peste siropul de caramel se adauga chimenul, drojdia, uleiul si sarea
Se amesteca bine.
Apoi se adauga fainile. Nu am poza de la pasul acesta deoarece am framantat cu ambele maini. Dupa ce se incorporeaza si faina, se mai framanta 5 minute. Apoi se unge un bol curat cu putin ulei de masline, se pune aluatul, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut o ora.
Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.
I-am dat forma de paine, l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, apoi l-am crestat de doua ori. L-am mai lasat inca 30 de minute sa creasca in tava.
Se coace cam 25 de minute, in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu
Se mananca cu unt si gem, crema de branza sau orice doriti dumneavoastra. Poate fi pastrata mai mult timp daca o inveliti intr-un stergar de bumbac si o puneti intr-un loc racoros.
Reteta Paine integrala de secara a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii