Preparate dulci

Reteta culinara Cornulete fragede cu untura

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
tinas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si sarea, otetul sau romul.

ingrediente

   250gr untura
   1/4 pahar lapte
   3 pahare faina
   20gr drojdie
   1 lingura otet sau rom
   1 varf de cutit sare

mod de preparare

Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si sarea, otetul sau romul si se framanta repede un aluat care se acopera cu un servet curat si se lasa sa stea 30min. pe planseta.
Se intinde o foaie groasa de 5mm si se taie rondele cu un pahar de vin. Pe fiecare se pune un varf de marmelada acrisoara, nuca sau rahat. Se ruleaza fiecare rondea in forma de cornulet si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se dau la cuptor intai la foc mai tare apoi mai slab, 15-20 min. pentru a ramane albe. Se dau fierbinti prin zahar pudra.
Cornuletele fragede cu untura se servesc dupa ce se racesc. Pofta buna!

Incearca si Placinta Culinar
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite