Preparate dulci

Reteta Kurtos Kolac

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc. Drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful de sare si z

ingrediente

   500 g faina
   25 g drojdie
   150 grame zahar
   1 plic zahar vanilat
   2 galbenusuri
   o cana lapte caldut
   3 linguri ulei
   un varf de sare
   coaja de la o lamaie

mod de preparare

Se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc. Drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful de sare si zaharul vanilat si se toarna in mijlocul fainii, se lasa putin la dospit.


Se adauga apoi galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si lapte pana iese un aluat moale. Se adauga apoi si uleiul, se mai stropeste cu faina daca aluatul pare prea uleios.


Se lasa la dospit la cald pana aluatul isi dubleaza volumul.


Se imparte apoi in 4 si se intinde cate o foaie de grosime potrivita. Se taie apoi in fasii inguste.


Sticlele (de vin am folosit eu) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.


Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla.


Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte amestecat cu zahar si se dau prin zahar si scotisoara sau zahar cu nuca de cocos, nuci cu scortisoara.


Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe sticle.
Pofta buna!





Reteta Kurtos Kolac a fost propusa de cheesecakeNY pe forum culinar.ro





Alte retete cu specific unguresc gasiti aici:


Langose unguresti ,


Gogosi Marbella ,


Tort Dobos .
Incearca si Chifle
Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos Kolac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.