Cozonac aperitiv

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea. 2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva. 3. Se toarna lichidu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac aperitiv

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • 700 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml apa
  • 100 ml caimac (lapte 3
  • 5 % grasime)
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • Pentru uns: 1 ou
  • 1 lingura lapte sau iaurt
  • 1 lingura mac
  • Pentru umplutura:
  • 1. 3 oua fierte (tari) taiate in sferturi
  • 2. 200 g sunca presata (salam cu sunca) taiata bastonase si trasa in tigaie cu putin ulei
  • apoi scursa foarte bine de grasime
  • 3. 150 g telemea de oaie rasa
  • 100 gr cascaval ras
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 ou. Se amesteca branzeturile cu oul si chimenul

Mod de preparare

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea.

2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva.

3. Se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic.

4. Se framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime

se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura.

5. Se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute.

6. Se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie.
Pofta buna!

Reteta Cozonac aperitiv a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro

Alte retete de similare gasiti aici:

Paine cu sunca si mozzarella,

Ciambella gorgonzola e noci,

Chifle cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise