1.Se framanta un aluat elastic din apa calduta in care am dizolvat satrea , drojdia, zaharul si uleiul de masline, care se acopera cu un prosopel de b
1.Se framanta un aluat elastic din apa calduta in care am dizolvat satrea , drojdia, zaharul si uleiul de masline, care se acopera cu un prosopel de bumbac si se lasa la loc calduros,cca 40-50 minute, sa creasca.
2.Intre timp ceapa feliata subtire se caleste putin, pana se inmoaie, in uleiul de masline, se presara si un praf de condimente, un praf de sare si mararul taiat fin. Se da la racit.
3.Aluatul crescut se modeleaza sub forma de dreptunghi, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se cresteaza pe diagonala,de la un cap la celalalt, fara a taia marginea, apoi se cresteaza dungi oblice pe fiecare parte a diagonalei,ca nervurile unei frunze.
Se desface usor aluatul pe lungimea nervurilor, iar in lacasul format se introduce ceapa rosie calita, apoi se orneaza cu rosioare cherry si se da la cuptor pana se rumeneste usor.
Se scoate tavita se unge cu oul batut bine deasupra,se presara sarea grunjoasa si miezul de seminte si se mai da putin la cuptor sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce s-a copt painica se scoate din tavita si se infasoara intr-un prosopel de bumbac, sa se abureasca si sa ramana pufoasa.
Pofta buna!
Reteta Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Focaccia cu branza feta si rozmarin,
FOCACCIA UMPLUTA,
Foccacia umpluta a la MAYA
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii