Macedonia de patiserie

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza. Se ia fiecare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Macedonia de patiserie

Ingrediente

  • 1 kg faina 480
  • 1 ligurita de sare
  • 1 lingura de otet
  • aproximativ 0
  • 5 l apa
  • Umplutura:
  • 5 kg branza amestecata cu 0
  • 5 kg gris fiert cu putina sare
  • 5 kg margarina(cu cat mai grasa cu atat mai bine
  • cea mai buna este cea care are 80% grasimi)

Mod de preparare

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza.

Se ia fiecare bucata de coca se intinde cu facaletul pe masa ( masa sa fie unsa cu ulei), aproximativ un patrat de 15 cm si se unge cu margarina un strat subtire.

Se impatureste si lasa la rece 10 minute.

Se scot de la rece si se intind iar, dar mai subtire pentru ca se intinde o foaie mai mare cam de 30 cm.

Punem in mijloc o lingura de umplutura de branza si gris fiert si impaturim.

formam macedonia.

Avem grija ca pe masa de lucru sa avem tot timpul ulei pentru ca se intinde mai bine.

O asezam pe tava si bagam la cuptor la foc iute

Nu se umbla la cuptor pena nu se rumenesc usor.
Pofta buna!

Reteta Macedonia de patiserie a fost propusa de diaconu_lorena pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Langosi cu branza,

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
4
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Parteneri
Chiftele cu spanac
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise