Daca aveti posibilitatea sa va procurati zer din lapte de capra de la micii producatori care fac branzeturi, eu zic sa pastrati bine aceasta legatura. Medicina moderna ne confirma ca zerul este un adevarat "elixir al tineretii". Are o gramada de proprietati benefice asupra organismului, este bogat in proteine, iar altii ne spun ca "Un singur pahar cu zer pe zi ajuta tranzitul intestinal, fereste de infectii, elimina toxinele si intinereste".
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la dospit alte 15 minute. Am scos aluatul pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in doua.
Pentru umplutura: taiem ceapa rondele si o calim in 2-3 linguri ulei de masline. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam loboda spalata, curatata de cotoare si taiata in fasii. Lasam sa se caleasca toate 8-10 minute, pana loboda s-a inmuiat si s-a gatit putin. Cand compozitia devina doar calda, adaugam branza de burduf zdrobita sau faramitata cu mainile, branza tip Fagaras, oul, sare si piper si amestecam.
Luam prima bucata de aluat si o intindem cu sucitorul mai mult pe lungime, intr-o foaie destul de subtire. Pudram masa cu putina faina sa nu se prinda aluatul si sa riscam sa se rupa. La baza aluatului, punem jumatate din umplutura, intindem umplutura pe toata lungimea aluatului, aducem marginile inspre interior si rulam aluatul cu umplutura inauntru. Ne va iesi un sul lung pe care il mai strangem putin cu mainile pentru a se lipii marginile si nu a iesii umplutura si pentru ai da lungime cat dorim. Asezam sulul de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pornind din mijloc si rotindu-l dandu-i forma de melc. Procedam la fel si cu celalalt aluat si-l asezam in continuarea primului. Ungem melcul cu ou batut, iar deasupra presaram seminte de in.
Il lasam la dospit 15 minute, apoi il dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca si-l servim dupa pofta inimii, cu ceapa verde, rosii, salata...Sa va fie de folos!!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii
Vivi888 • 08 Iunie 2022, 15:25 De ce nu specificati a cui e reteta si cand e postata pe forum ????
Vivi888 • 08 Iunie 2022, 15:27 Nu-mi place noua infatisare a forumului culinar !!!!@!!!!!!!reschimbati-o !!!!!!!