Placinta de casa, cu branza si spanac

O bunatate de placinta, pregatita cu aluat de casa.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta de casa, cu branza si spanac

Ingrediente

  • aluat 500 gr faina alba
  • 200 gr branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 250 ml apa
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • umplutura:
  • 200 gr urda proaspata
  • 200 gr telemea de capra
  • 50 gr cascaval
  • sare
  • 300 gr spanac proaspat
  • 2 oua de gaina
  • 4 linguri smantana grasa
  • coaja rasa de lime
  • 1 leg ceapa verde
  • piper
  • suplimentar:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • oregano

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam. Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam in continuare pana incorporam toate ingredientele. Dam la dospit, intr-un castron acoperit cu un servet curat, aproximativ 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Spalam si curatam spanacul si ceapa. Le tocam marunt, le punem la calit intr-un pic de ulei de masline cu sare. Intr-un vas, amestecam branzeturile, smantana, sarea, ouale si coaja rasa de lime. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam spanacul si amestecam usor cu o lingura. Aluatul crescut il impartim in 2-3 portii. Intindem cate o foaie groasa cam de 1-2 cm, asezam umplutura si apoi rulam. Pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei sau unt si asezam rulourile de placinta. Batem un ou cu o lingura de smantana si turnam peste placinta. O punem la copt, in cuptor, pentru aproximativ 35-45 minute pana se rumeneste frumos. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
3
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Parteneri
Desert tarta cu pere
Bucataras.RO

Desert tarta cu pere

Imi plac foarte mult tartele si acum ca este toamna avem atatea fructe din care sa alegem pentru umplutura. Fie ca alegeti...

Desert tarta cu pere
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga