Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar. Se amesteca cu faina cernuta si sare. Se framanta un aluat care se va pune in tava in care
Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar. Se amesteca cu faina cernuta si sare. Se framanta un aluat care se va pune in tava in care va urma sa fie copt. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curent. Cand si-a dublat volumul se unge cu putin ulei si se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se coace 50 min la 185 grade, dar depinde de cuptorul fiecaruia.
Se taie felii cand s-a racit putin. Cantitatea este pentru o paine coapta in tava normala de chec.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii