Paine de casa cu branza de burduf, chimen si ceapa rosie

Stii si tu ca nu poti compara painea din comert cu cea facuta in casa. Astazi iti voi arata cum sa faci o paine folosind o combinatie de ingrediente ce poate trece drept curajoasa, chiar spectaculoasa

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,2 kg de faina
  • 50 g de drojdie de bere
  • 600 ml de apa calduta
  • 220 g branza de burduf
  • 3 cepe rosii potrivite
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • o lingurita de sare
  • seminte de susan pentru presarat pe deasupra

Mod de preparare

Taie ceapa cubulete mici. Cerne 1 kg faina intr-un castron mai mare. Dizolva drojdia in 600 ml de apa si adauga 1/2 lingurita de zahar si 2 de faina si amesteca totul bine. Las-o la cald cca 10-15 min, pana observi mici bule deasupra. Pune lingurita de sare peste faina si amestec-o bine. Fa o gropita in aceasta si toarna compozitia incet. Incorporeaza treptat si faina de pe margini. Adauga si branza de burduf impreuna cu chimenul, uleiul de masline si smantana si continua sa amesteci. Pune si ceapa si apuca-te de framantat serios. Vei mai avea nevoie din cand in cand de faina in plus. Pentru asta poti folosi cele 200g ramase.



Dupa cca 10 min, presara faina pe toata partile bucatii de coca si pune-o intr-un castron incapator, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la cald la dospit, pentru cca 2 ore. 



Dupa ce-a crescut modeleaza-l in 2 paini si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit ascutit, fa 3 crestaturi mici, nu foarte adanci. Amesteca galbenusul si unge aluatul cu ajutorul unei pensule. Presara apoi susan si sare grunjoasa peste. Introdu tava in cuptor la 165 de grade. Cand aceasta s-a rumenit, dupa cca 45-60 min, fa testul cu scobitoarea. Infige scobitoarea in centru si daca este uscata inseamna ca este facuta.


Scoate-o pe un tocator de lemn si las-o la odihnit circa 2-3 ore, acoperita de un prosop (faci acest lucru ca ea sa-si pastreze crusta moale - daca optezi pentru o crusta mai crocanta, atunci nu o acoperi). O vei infuleca goala, felie dupa felie, pentru ca-i un adevarat deliciu :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Pui in lapte cu scortisoara
Bucataras.RO

Pui in lapte cu scortisoara

Reteta se spune ca este a la Jamie Oliver. Eu am vazut-o la Merisor si ma atras foarte tare pentru ca a folosit scortisoara....

Pui in lapte cu scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!