reteta pentru vreme de iarna cand este bine sa stai la gura sobei si sa te bucuri de arome
Se pune faina de grau intr-un vas. Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.
Se pune intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml.apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea, se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare,nu prea moale, se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
Se rupe cate o bucatica de aluat,se intinde pe masa de lucru,se pune gem pe mijloc,se aduna marginile,se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul,se coc pe tabla inclazita sau se prajesc in ulei incins. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii