Cine spunea ca prajiturile de post nu pot fi delicioase?
Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.
Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.
Lasi blatul la racit.
Cand este rece il tai cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm( ar trebui sa iti rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat il tai in doua.
Resturile de blat le sfaramitezi bine cu furculita si le amesteci cu zmeura zdrobita si mierea, pana cand obtii o pasta densa.
Ungi jumatate din cerculetele de blat cu crema si acoperi cu celelate jumatati, presand usor.
Prepari glazura de lamaie conform indicatiilor de pe ambalaj si torni pe tortulete.
Decorezi cu zmeura si ornamente.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseascaAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii