Aperitive

Bărcuţe din cartofi cu legume coapte la cuptor

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
Didina Sava postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine.

ingrediente

   6 cartofi cat mai mari si lungi
   4 morcovi
   2 bucati ceapa mare
   2 bucati patrunjel radacina
   2 bucati pastarnac
   o telina mai mare
   4 mere
   cateva linguri de ulei
   un castronel de nuci
   piper
   boia de ardei dulce
   chimen
   sare si cimbru
   sfecla rosie coapta
   lamaie
   cateva masline
   un cubulet de margarina

mod de preparare

Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine, fara sa ii curatam de coaja, pe lung si scobim o portiune asa incat sa arate ca o barcuta.Ii punem la copt ori pe gratarul cu apa pe aragaz sau in cuptor.
Radacinoasele: morcovii, telina , patrunjeii si pastarnacii, inclusiv bucatele de cartofi scobite le taiem cubulete marisoare aproximativ egale.Ceapa si merele curatate le taiem cam in 8 parti egale. Peste aceste legume pudram piper, boia dulce, cimbru si sare si amestam cu putin ulei si le punem la copt fara apa intr-un vas ceramic (o oala de sarmale) la foc mare.Legumele trebuie sa se coaca, nu sa se soteze. Alaturi in cuptor se pune si sfecla rosie la copt. Pana se fac legumele sfaram nuca cat mai marunta si intr-o tigaie punem un cubulet de margarina la topit.Turnam pesmetul si nuca si prajim usor invartind mereu, fara sa rumenim.Cand sunt gata legumele turnam peste ele nuca cu pesmetul si potrivim de sare si piper. Sfecla rosie cand s-a copt o curatam si o radem pe razatoarea mare.Facem o salata cu ulei si zeama de lamaie.Adaugam chimen-ul fiert in prealabil in salata de sfecla.
Umplem barcutele din cartofi coapte in coaja lor cu legume si le consumam cu salata de sfecla rosie si masline.


Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor se consuma caldute sau reci.

Incearca si Hummus - Pasta de naut
Daca ti-a placut reteta noastra "Bărcuţe din cartofi cu legume coapte la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite