Dulciuri

Reteta Bilute de orez

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
andu4bidden postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Bilute de cascaval, cu nuca - reteta video"
 
Biluta de orez este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se fierbe orezul si cand e gata se lasa la racit. Ciocolata se topeste.

ingrediente

   o cana mica de orez si 2 cani de apa
   200gr ciocolata amaruie
   4 linguri de stafide
   o lingura de cacao
   4 linguri de nuca de cocos
   o fiola esenta de rom
   2 linguri de visine din visinata sau din compot
   zahar pudra (optional
   daca le vreti mai dulci)
   nuca de cocos pentru decor.

mod de preparare

Biluta de orez este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se fierbe orezul si cand e gata se lasa la racit.
Ciocolata se topeste.
Punem orezul, ciocolata, cacaua, stafidele, nuca de cocos, si esenta in robot sau blender si mixam.
Apoi incepem sa modelam bilutele, punand in mijlocul lor cate o visina.
Bilutele de orez se tavalesc prin nuca de cocos si se servesc de preferinta reci.
Asta este varianta de post a bilutei de orez, cealalta varianta ar fi sa preparam orezul cu lapte in loc de apa. Inafara de asta, putem adauga si putina frisca lichida daca e prea tare compozitia.


Incearca si Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de orez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.