Dulciuri

Briose cu ciocolata si portocale (de post)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu ciocolata pentru Halloween"
 
Briosele cu ciocolata si portocale sunt delicioase! Cu aroma intensa de ciocolata, pufoase, facute cu lapte de cocos, aceste briose sunt potrivite si in perioada postului!

ingrediente

Ingrediente:
   200gr faina
   50 gr de amidon
   150 gr zahar
   2 lingurite de praf de copt
   un varf de cutit de bicarbonat
   250 gr lapte/lapte de soia/lapte de cocos
   2 linguri rase de cacao
   30 gr ulei
   ciocolata alba (optional)
   ciocolata neagra
   eu am pus Heidi dark intens
   75% cacao
   o portocala taiata marunt
   scursa de zeama si poate fi stropita cu rom sau alcool

mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate: faina, amidon, zahar, praf de copt, bicarbonat, cacao.
Separat se amesteca laptele cu uleiul si se adauga peste ingredientele uscate.
Adaugam si bucatelele de portocala.
Compozitia se toarna in forma de muffins, iar deasupra fiecaruia se pun bucatele de ciocolata, rupta in bucatele mai mari.

Se coace in cuptor traditionala, la 180 gr C, pt 20-25 min. Eu am copt 30 min.
Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar si se servesc.

Sunt excelente si a doua zi, alaturi de o ceasca de cafea!
Pofta sa aveti!




Reteta de briose cu ciocolata si portocale a fost propusa de fel70 pe forum culinar.


Serviti briosele cu ciocolata si portocale dupa ce s-au racit putin, langa cafea sau ceai. Sunt potrivite si in zilele de post.

Incearca si Cornulete cu faina integrala de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si portocale (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite