Budinca din ghebe si spanac cu orez

Budinca din ghebe si spanac cu orez este o mancare de post delicioasa si sanatoasa. Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert cu cele doua cepe taiate maruntel.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Budinca din ghebe si spanac cu orez

Ingrediente

  • -400 grame orez
  • un borcan de 800 grame ghebe conservate
  • 1kg de spanac verde
  • ulei 200 ml
  • sos de gogosari
  • sare
  • piper
  • chili
  • etc
  • 2 bucati ceapa mare
  • 4 linguri cu varf de faina
  • ardei rosii si masline pt decor

Mod de preparare

Budinca din ghebe si spanac cu orez este o mancare de post delicioasa si sanatoasa. Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert cu cele doua cepe taiate maruntel, cu sare, piper si ulei.Opinticii( ghebele) conservati ii dam prin masina de carne sau robot si ii prajim in putin ulei.Spanacul il spalam si il oparim pe rand in putina apa.Cand sa racit il tocam cu cutitul maruntel.Impartim orezul fiert in doua parti egale. O parte o amestecam cu ghebele si o parte cu spanacul.Adaugam cele doua linguri de faina in fiecare compozitie. Potrivim de sare si piper. Intr-un vas Yena mare sau un vas rotund asezam hartie de copt si stratul d eorez cu ghebe.Deasupra punem orezul cu spanac.Decoram cu ardei si masline si dam la cuptor pt o ora si jumate.


Budinca din ghebe si spanac cu orez se lasa la racit, se taie cand s-a racit complet. Se consuma cu sos de gogosari sau ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci