Mancaruri de post

Reteta Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chiftelute umplute cu oua de prepelita (reteta video)"
 
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti este o reteta de inspiratie indiana, rafinata si sofisticata, iar raita simpla de castraveti este o garnitura minunata pentru orice 2 cartofi medii

ingrediente

   2 cartofi medii
   Sare de mare
   Piper
   3lg ulei vegetal
   250g spanac proaspat
   2 lingurite seminte de mustar
   1 lingurita seminte de chimion
   2 catei usturoi tocati marunt
   1 lingurita sare de mare fina
   1 lingurita piper de Cayenne
   Faina alba
    
Pentru raita de castraveti:
   500g iaurt simplu
   1 castravete mare
   ½ lingurita seminte de chimion
   ½ lingurita de zahar tos

mod de preparare

Pentru prepararea raitei veti bate usor iaurtul intr-un bol mare. Veti curata si rade castravetele, dupa care il veti stoarce de cat mai multa apa si il veti pune in bolul cu iaurt. Acum prajiti semintele de chimion, aproximativ un minut, pana incep sa emane un miros placut. Raciti-le si amestecati-le in raita impreuna cu zaharul. Puneti sare si piper dupa gust. Pentru un plus de savoare, raita se va lasa la rece cateva ore.




Pentru chiftelute: veti taia cartofii in bucati mari si ii veti pune intr-o oala mare cu apa rece si sarata. Puneti oala pe foc si fierbeti cartofii 10-15 minute. Scurgeti apa si puneti oala din nou pe foc pentru a usca cartofii. Cat sunt inca fierbinti, treceti-i prin masina de tocat sau pasati-i bine. Asezonati-i si lasati-i sa se raceasca.




Intre timp incingeti putin ulei intr-o cratita, adaugati spanacul si amestecati constant la foc iute pana se inmoaie. Stoarceti-i int-o strecuratoare. Puneti frunzele pe un prosop de bucatarie pentru a le usca mai bine, iar apoi tocati frunzele bucati mari.




Incingeti retsul de ulei intr-o tigaie, caliti mustarul si semintele de chimion pana incep sa sfaraie. Luati-le de pe foc si adaugati-le in pireul de cartofi racit. Puneti spanacul tocat si asezonati cu sare si piper Cayenne. Formati chiftelutele din amestec, aplatizati-le si pudrati-le cu putina faina.




Incingeti un strat subtire de ulei intr-o tigaie lata si prajiti chiftelele in mai multe reprize, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scurgeti-le pe un prosop de bucatarie.


raita de castraveti se va servi langa chiftelutele calde.




 




Reteta Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti a fost inspirata de Gordon Ramsey in cartea Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

Incearca si Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.