Salate cu peste

Reteta Salata din icre de crap

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
Dubrovnik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate.
Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe

ingrediente

   50 g icre de crap
   o ceasca mare de ulei
   1/2 lamaie
   1/2 ceapa
   1 gura de gris
   masline

mod de preparare

Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate.


Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe timp de 5 minuta, dupa care se lasa sa se raceasca.


Se pun icrele intr-un castron adinc, se amesteca cu grisul bine scurs si se adauga ulei treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn. Cand uleiul s-a incorporat bine, se toaca ceapa marunt, se freaca cu sare, se spala cu apa rece si se stoarce bine, dupa care se pune peste icre.


Se adauga si zeama de la jumatate de lamaie, se mai freaca cateva minute si se aseaza icrele pe un platou. Se


orneaza cu jumatati de masline sau cu felii subtiri de lamaie si se servesc in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta
Pofta buna!





Alte retete culinare gasiti aici:



Incearca si Salata de ton cu rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din icre de crap" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.