Salata din icre de crap

Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate. Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g icre de crap
  • o ceasca mare de ulei
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 ceapa
  • 1 gura de gris
  • masline

Mod de preparare

Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate.

Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe timp de 5 minuta, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se pun icrele intr-un castron adinc, se amesteca cu grisul bine scurs si se adauga ulei treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn. Cand uleiul s-a incorporat bine, se toaca ceapa marunt, se freaca cu sare, se spala cu apa rece si se stoarce bine, dupa care se pune peste icre.

Se adauga si zeama de la jumatate de lamaie, se mai freaca cateva minute si se aseaza icrele pe un platou. Se

orneaza cu jumatati de masline sau cu felii subtiri de lamaie si se servesc in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci