Sos bernez din oua si unt

Pentru sos bernez untul se incalzeste usor si se separa de apa. Tarhonul se spala, se curata, se taie marunt si se opareste. Lamaia se spala si se extrage sucul.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 600 g:
  • unt - 500 g
  • oua - 5 galbenusuri
  • tarhon verde - 1 legatura
  • ceapa - 50 g
  • otet - 50 ml
  • lamaie - 50 g sau sare de lamaie - 2 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • foi de dafin
  • piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos bernez untul se incalzeste usor si se separa de apa. Tarhonul se spala, se curata, se taie marunt si se opareste. Lamaia se spala si se extrage sucul. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se spala, se curata si se taie solzisori. Otetul amestecat cu 50 ml apa se fierbe timp de 10 minute impreuna cu ceapa, cotoare de tarhon, foi de dafin, sare, piper si se strecoara intr-un alt vas. in aceasta compozitie se adauga galbenusurile si se amesteca la foc moderat, pana cand incepe sa se coaguleze. Untul topit si limpezit se adauga treptat, batandu-se continuu cu telul pana se alifiaza. Se ia vasul de pe plita, se stropeste compozitia cu suc de lamaie si se adauga patrunjelul si tarhonul.

Sosul bernez se serveste cald, la preparate pregatite la gratar din carne de vita sau manzat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc