Sos de lamaie

Castravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou rascopt si presat cu dosul lin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 galbenus fiert
  • 1 castravecior murat
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita capere
  • cateva frunze de tarhon tocate
  • coaja rasa de la 1 jumatate lamaie
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Castravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou rascopt si presat cu dosul lingurii de lemn. Se toarna, picurand, 5 linguri ulei, 3 lingurite zeama de lamaie si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. Se adauga un praf de sare si se amesteca totul pana sosul se ingroasa putin.


Se serveste langa fripturi.

Alte retete:

Mancare de mazare

Tocanita de pui

Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori