Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a însoți fripturi, pui sau pește.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • supa de oase - 300 g sau 300 ml apa si 1/2 cub MAGGI de vita
  • tarhon verde - 1 legatura
  • faina - 65 g
  • unt - 35 g
  • smantana - 75 g
  • zahar - 10 g
  • otet - 15 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de tarhon cu smantana tarhonul se curata, se spala si se taie mai mare. Faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa si se toarna peste untul topit, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga supa de oase, otet, smantana, zahar, tarhon, sare si se fierb cca 8-10 minute.

Sosul de tarhon cu smantana se serveste cald, la rasol de vita si pasare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci