Sosuri condimentate

Sos picant cu castraveti murati

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi sosul brun, preparat astf

ingrediente

   250 gr. sos brun
   50 gr. unt
   2 buc. castraveciori murati
   o lingura rasa mustar
   3 linguri vin
   o lingurita otet
   sare
   piper

mod de preparare

Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi sosul brun, preparat astfel: Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta se adauga faina rumenindu-se bine. In tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos o data cu bulionul. Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cind se formeaza si sa se amestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strecoara printr-o sita. Dupa ce se adauga acest sos se contina fierberea inca 10 minute. Castravetii murati se curata de coaja, se toaca foarte marunt, se storc de zeama si se pun in sos impreuna cu vinul si untul, amestecind bine.
Se foloseste la prepararea fripturilor de pasare si la preparatele din vinat
Incearca si Sos chinezesc
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant cu castraveti murati" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri condimentate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite