Sos de ceapa cu vin

Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru. Adaugati zaharul, sarea si pi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100ml ulei
  • 5 cepe date pe razatoarea mica
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri apa
  • 200 - 300ml vin negru
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 galbenusuri fierte tari
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru.

Adaugati zaharul, sarea si piperul si lasati sa fiarba la foc potrivit, pana obtineti un sos bine omogenizat.

Radeti galbenusurile pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugati-le treptat in sosul luat de pe foc, amestecand incontinuu.

Cand sosul este omogen, se poate trece printr-o sita pentru a fi cat mai fin.
Alte retete recomandate langa sos

Friptura de miel coroana

Drob de miel

Drob de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc