Sosuri cu legume

Reteta Sos de ceapa cu vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru.

Adaugati zaharul, sarea si pi

ingrediente

   100ml ulei
   5 cepe date pe razatoarea mica
   2 linguri faina
   1 lingura otet
   2 linguri apa
   200 - 300ml vin negru
   1/2 lingurita zahar
   3 galbenusuri fierte tari
   sare
   piper

mod de preparare

Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru.





Adaugati zaharul, sarea si piperul si lasati sa fiarba la foc potrivit, pana obtineti un sos bine omogenizat.





Radeti galbenusurile pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugati-le treptat in sosul luat de pe foc, amestecand incontinuu.


Cand sosul este omogen, se poate trece printr-o sita pentru a fi cat mai fin.
Alte retete recomandate langa sos





Friptura de miel coroana


Drob de miel


Drob de pui
Incearca si Sos de castravete
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ceapa cu vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite