Sos bechamel, besciamella, sos alb

Topesc untul intr-o craticioara la foc mic. Iau de pe foc si adaug faina dupa care amestec foarte bine ca sa se omogenizeze, pun sar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sos bechamel, besciamella, sos alb

Ingrediente

  • Doza clasica e:
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina alba
  • 1 litru de lapte
  • Apoi sare
  • piper
  • nucsoara (facultativ) dupa gust

Mod de preparare

Topesc untul intr-o craticioara la foc mic.

Iau de pe foc si adaug faina dupa care amestec foarte bine ca sa se omogenizeze, pun sarea.

Adaug apoi incetisor laptele amestecind mereu ca sa se omogenizeze bine.

Apoi pun pe foc amestecind mereu pina se ingroasa.

Cind e gata o iau de pe foc si pun rapid pelicula, filmul transparent sau cum ii zice, deasupra ca sa nu se formeze pielita si las sa se raceasca.

Cind e rece adaug nucsoara si eventual piper.


Pofta buna!

Reteta Sos bechamel, besciamella, sos alb a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci