Sosuri reci

Reteta Maioneza de casa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si se curata de coaja.

ingrediente

Pentru 500 g:
   cartofi - 75 g
   oua - 4 bucati
   mustar - 75 g
   zeama de lamaie - 20 ml
   ulei - 400 ml
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si se curata de coaja; se separa galbenusul de albus. Pentru celelalte oua se separa deasemenea galbenusul de albus. Galbenusul fiert si cele crude le vom amesteca cu sare, mustar, cartofi, amestecand continuu pana ce compozitia se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se mixeaza, timp in care se toarna ulei putin cate putin. Cand este gata, se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca putin cu mixerul, pana la omogenizare.




Maioneza de casa se foloseste la prepararea salatelor din legume, preparate din oua, etc.


Incearca si Sos de maioneza la minut
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.