Pentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si se curata de coaja.
Pentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si se curata de coaja; se separa galbenusul de albus. Pentru celelalte oua se separa deasemenea galbenusul de albus. Galbenusul fiert si cele crude le vom amesteca cu sare, mustar, cartofi, amestecand continuu pana ce compozitia se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se mixeaza, timp in care se toarna ulei putin cate putin. Cand este gata, se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca putin cu mixerul, pana la omogenizare.
Maioneza de casa se foloseste la prepararea salatelor din legume, preparate din oua, etc.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii