Sosuri reci

Reteta Sos de maioneza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Sosul cu maioneza este foarte gustos iar pregatirea lui ia doar cateva minute. Pentru aceasta reteta de sos aveti nevoie de 3 galbenusuri.

ingrediente

   3 galbenusuri
   300 g ulei
   1 lingurita zeama de lamaie sau otet
   sare.

mod de preparare

Pentru aceasta reteta de sos cu maioneza se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult. Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.



Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare. Daca sosul de maioneza este reusit, dar prea gros, se poate subtia cu putina apa.


Sosul de maioneza se serveste la aperitive si salate.

Incearca si Sos frantuzesc pentru salata
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de maioneza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri reci
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.