Bors de dovlecei umpluti

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu miezul de paine inmuiat in apa rece, cu oul intreg, verdeata tocata, o ceapa tocat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 1/4 kg carne tocata
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ceasca de orez
  • 1 felie de paine
  • 1 l bors
  • leustean
  • 2 rosii decojite
  • 1 pahar de smantana

Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu miezul de paine inmuiat in apa rece, cu oul intreg, verdeata tocata, o ceapa tocata si doua linguri de orez ales si bine spalat. Compozitia se omogenizeaza si se sareaza dupa gust.

Dovleceii se curata de coaja alba de deasupra, se golesc de miez cu un cutit ascutit, se spala si se scurg, apoi se umplu cu compozitia de carne. Dovleceii astfel pregatiti se acopera la capetele taiate cu mici capacele de rosii si se pun la fiert in apa calda. Se spumuiesc dupa ce au dat in clocot, se adauga supei in care fierb telina si morcovul taiate fideluta si se lasa sa fiarba la foc mic. Se incearca orezul din dovlecel si daca acesta este fiert, se pun in supa doua rosii taiate felii si decojite si orezul ramas, spalat si fiert separat. Se acreste mancarea cu bors fiert, se parfumeaza cu leustean tocat marunt si se drege cu smantana dupa ce s-a luat oala de pe foc.
Alte reteta ciorba recomandate

Supa de spanac

Ciorba de pui a la grec

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise