Ciorbe

Reteta Ciorba cu perisoare de peste

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Stefan_11257 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita

ingrediente

   700-800 g peste
   1-2 ardei grasi
   morcov
   patrunjel
   telina (toate 200 g)
   o ceapa
   2 rosii
   50 g franzela
   1 ou
   25 g faina
   bors
   leustean
   sare

mod de preparare

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele, fara oase prea multe, se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura, se adauga o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina, un virf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita udata in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina, i se da o forma rotunda in lingurita si i se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata, se fierb la foc mic circa 15 min. Ciorba nu se drege.
Pentru aroma, se pune leustean
Incearca si Ciorba de burta delicioasa cu zarzavaturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.