Ciorbe

Reteta Ciorba de burta cu galbenus si zarzavaturi

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ciorba de burta"
 
Ciorba de burta vine de la turci, dar se preface ca e de-a noastra. E acra dar dulce, picanta dar delicata, grasa si totusi catifelata. Ciorba de burta are cel mai intins timp de preparare de la noi.

ingrediente

   1 kg burta
   1 picior de vitel
   2 morcovi
   2 patrunjel
   2 cepe
   2 foi dafin
   2-3 galbenusuri
   2 linguri de otet de vin sau ½ lamaie
   piper boabe
   sare
   1 capatana mare de usturoi

mod de preparare

Punem 5l de apa la fiet impreuna cu oasele sau picorul de vitel. Burta se freaca bine cu malai si sare, se curata de pielite si se lasa in apa rece cu putin bicarbonat ca sa-i scoata acidul.




Dupa 3 ore de fiert se scoate piciorul de vitel si se desoseaza, taind carnea in fasii de 1 cm.




Dupa cel putin 3 ore de stat in apa cu bicarbonat, burta se pune la fiert in apa in care a fiert si piciorul, completand cu apa daca e necesar. Radem morcovii, pastarnacul, iar ceapa se toaca marunt.




Se scoate burta dupa 3 ore de fiert si dupa ce s-a racorit, se taie ca niste taitei mai grosi, la fel si carnea de pe picior.




Se pune intr-o alta oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna cu carnea de pe picior, otet, pastarnac, morcovi si ceapa.




Se piseaza usturoiul, se adauga o lingurita de sare, galbenusurile, smantana si putina zeama racita din ciorba. Se adauga acest amestec peste ciorba de burta si se sareaza si se pipereaza dupa gust.


Ciorba de burta cu galbenus si zarzavaturi se serveste cu smantana (si, dupa prferinta, cu ardei iute si usturoi)

Incearca si Ciorba gustoasa de burta
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu galbenus si zarzavaturi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.