Supa crema de cartofi este unul din preparatele mele de suflets si azi iti arat ca si tu poti face aceasta supa deosebita, cu putine ingrediente.
Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare.
Odata fierte, scoate oregano, scurge 3 sferturi din apa si paseaza totul bine – poti folosi si un blender insa cartofii vor capata o textura mai gumata, lipicioasa. Trece apoi totul printr-o sita.
Incalzeste smantana de gatit pe foc, adaug-o deasupra si pune si untul. Pune si 2 polonice din zeama in care au fiert legumele. Amesteca totul bine. Toaca patrunjelul marunt si incorporeaza-l si pe-acesta. Potriveste de sare si piper.
Zdrobeste busuiocul intr-un mojar impreuna cu usturoiul copt si uleiul de masline. Pune supa in castroane termorezistente si adauga o lingura de ulei de masline cu usturoi si busuioc deasupra.
Bate cele 4 galbenusuri cu un tel. Pune o foaie de placinta deasupra castronului, unge-o cu galbenus de ou si aplica alta foaie de placinta deasupra. Repeta acest proces pana la 4 foi pentru fiecare castron in parte.
Presara seminte de susan pe deasupra si introdu castroanele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana cand foile de placinta se rumenesc frumos deasupra. Dupa cca 4-5 min ai o supa aromata, satioasa si extrem de usor de facut. Rasfata-te cu aceasta minunatie.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Comentarii