3 portii
Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare.
Odata fierte, scoate oregano, scurge 3 sferturi din apa si paseaza totul bine – poti folosi si un blender insa cartofii vor capata o textura mai gumata, lipicioasa. Trece apoi totul printr-o sita.
Incalzeste smantana de gatit pe foc, adaug-o deasupra si pune si untul. Pune si 2 polonice din zeama in care au fiert legumele. Amesteca totul bine. Toaca patrunjelul marunt si incorporeaza-l si pe-acesta. Potriveste de sare si piper.
Zdrobeste busuiocul intr-un mojar impreuna cu usturoiul copt si uleiul de masline. Pune supa in castroane termorezistente si adauga o lingura de ulei de masline cu usturoi si busuioc deasupra.
Bate cele 4 galbenusuri cu un tel. Pune o foaie de placinta deasupra castronului, unge-o cu galbenus de ou si aplica alta foaie de placinta deasupra. Repeta acest proces pana la 4 foi pentru fiecare castron in parte.
Presara seminte de susan pe deasupra si introdu castroanele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana cand foile de placinta se rumenesc frumos deasupra. Dupa cca 4-5 min ai o supa aromata, satioasa si extrem de usor de facut. Rasfata-te cu aceasta minunatie.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe