Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.
Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt. Ceapa am taiato solzisori, iar morcovul rondele subtiri. Intr-o oala am pus uleiul al incins.
Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit. Am pus lintea strecurata si am acoperit-o cu apa, sa treaca apa cam de un deget peste linte.
Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi. Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.
Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul.
Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide. Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe