Se pune burta la fiert impreuna cu osul si carnea de vita, ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras in apa mai multa, boabe de piper si sare. Se lasa la fiert cam 3-4 ore(pana este fiarta carnea de vita), se scot toate legumele si se arunca, iar carnea de vita si burta se scot si se taie fidelute. Se strecoara supa ramasa prin sita sa ramana limpede. Intr-un vas se bat ouale cu smantana si cu o lingura de faina. Se repune in zeama burta si carnea pe foc pana incepe sa fiarba, atunci se adauga compozitia de oua si smantana, putin cate putin in tot acest timp trebuie amestecat intr-una. Separat se da prin razatoare un morcov care apoi se arde in ulei iar uleiul strecurat se toarna deasupra ciorbei care ii da un aspect deosebit. Ciorba de burta se acreste cu otet dupa gust.
Ciorba de burta se serveste fierbinte cu smantana, otet(dupa gust), mujdei de usturoi, ardei iute (verde sau murat).
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe