Supe de carne

Supa crema de raci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Lorena postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit, la foc mic, prazul si c

ingrediente

   2 tulpini de praz
   1 ceapa
   2 morcovi
   4 rosii
   500 gr. raci (de preferat de riu)
   100 gr. orez
   apa
   ulei
   sare
   o foaie de dafin

mod de preparare

Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit, la foc mic, prazul si ceapa taiate marunt; se adauga si morcovii taiati, rosiile taiate cubulete (fara coaja si fara simburi, daca se doreste), orezul si foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se arunca, ci se piseaza intr-o piua pentru usturoi si se adauga la amestecul de legume de pe foc. Se adauga apa si se lasa la foc mic timp de 25 de minute. Dupa ce a fiert, se trece prin mixer si apoi prin sita, sa se elimine impuritatile. Carnea de rac se toaca marunt si se pune peste crema in farfurie.
Se poate decora cu patrunjel tocat marunt. Se serveste calda.
Incearca si Supa cu orez si smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de raci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite