Supa crema de raci

Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit, la foc mic, prazul si c

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 tulpini de praz
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 rosii
  • 500 gr. raci (de preferat de riu)
  • 100 gr. orez
  • apa
  • ulei
  • sare
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit, la foc mic, prazul si ceapa taiate marunt; se adauga si morcovii taiati, rosiile taiate cubulete (fara coaja si fara simburi, daca se doreste), orezul si foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se arunca, ci se piseaza intr-o piua pentru usturoi si se adauga la amestecul de legume de pe foc. Se adauga apa si se lasa la foc mic timp de 25 de minute. Dupa ce a fiert, se trece prin mixer si apoi prin sita, sa se elimine impuritatile. Carnea de rac se toaca marunt si se pune peste crema in farfurie.
Se poate decora cu patrunjel tocat marunt. Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci