Supe de carne

Reteta Supa de gaina cu taietei de casa

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:50m 
uninginer postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cind

ingrediente

   o gaina de 1-1
   5 kg
   zarzavat (morcovi
   telina
   patrnjel
   pastirnac
   praz) - 250 de grame
   o ceapa
   sare dupa gust
   o legatura patrunjel
   Pentru taitei: 2 oua
   faina cit cuprinde (aproximativ 120 de grame)
   un virf de cutit
   sare

mod de preparare

Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cind clocoteste supa, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit. Carnea de gaina tinara este fiarta in circa 1,5 ore, cea de gaina batrina in 2 - 2,5 ore.In timp ce se fierbe supa, se pregatesc taiteii.


Se cerne faina pe planseta. Se face o gramajoara cu o gropita in mijloc in care se sparg doua oua si se adauga putina sare. Se amesteca bine, framintind pina se obtine un aluat compact. Se lasa sa stea 20-30 de minte. Cu sucitorul se intinde din aluat o foaie subtire de 1-2 mm. Se lasa foaia timp de 10-15 minute sa se zvinte, apoi se ruleaza si se taie in fisii cit mai fine care, apoi se rasfira pentru a se usca. In supa strecurata si care clocoteste se pun taiteii; se lasa sa fiarba 12-15 minute.

Nota: Pasarea fiarta se poate servi rasol, alaturi de legume fierte si cu hrean ras dres cu smantana.

Supa se serveste cu patrunjel taiat foarte fin
Incearca si Supa de varza creata cu costita
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taietei de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite