Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cind
Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cind clocoteste supa, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit. Carnea de gaina tinara este fiarta in circa 1,5 ore, cea de gaina batrina in 2 - 2,5 ore.In timp ce se fierbe supa, se pregatesc taiteii.
Se cerne faina pe planseta. Se face o gramajoara cu o gropita in mijloc in care se sparg doua oua si se adauga putina sare. Se amesteca bine, framintind pina se obtine un aluat compact. Se lasa sa stea 20-30 de minte. Cu sucitorul se intinde din aluat o foaie subtire de 1-2 mm. Se lasa foaia timp de 10-15 minute sa se zvinte, apoi se ruleaza si se taie in fisii cit mai fine care, apoi se rasfira pentru a se usca. In supa strecurata si care clocoteste se pun taiteii; se lasa sa fiarba 12-15 minute.
Nota: Pasarea fiarta se poate servi rasol, alaturi de legume fierte si cu hrean ras dres cu smantana.
Supa se serveste cu patrunjel taiat foarte fin
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii