Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind. Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase
Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind.
Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase. Se baga in cuptorul pre-incalzit la 260.
Se tin la cuptor cam 45 de minute pina oasele se rumenesc. Daca se ard un pic pe la colturi, nu-i bai.
Se scot din tava si se pun in oala cu apa cit sa le acopere cam 7-8 cm
Peste ramasitele din tava se pune apa si se riciie ce e lipit pina se desface. Maclavaisul resultat se pune in oala
Se adauga piperul boabe, sare, cateii de usturoi zdrobiti (optional), pasta de rosii (optional) si lasa la fiert la foc foarte mic, citeva ore. Daca nivelul scade prea tare se poate adauga apa fierbinte. Opriti fierberea cind supa ajunge la concentratia dorita.
Se strecoara
Dupa cum vedeti iese o supa foarte grasa. Daca doriti sa o degresati, lasati-o la racit si scoateti grasimea care se solidifica la suprafata. Nu mi-as fi imaginat ca numai din oase sa iasa atita grasime. Am facut o gaura sa vedeti cit s-a adunat pe supa mea
Supa poate fi folosita imediat cu taitei, galusti alea, alea sau poate fi inghetata in pungi cu fermoar sau in containerul preferat si folosita ca baza la alte mincaruri sau la sosuri.
Pofta buna!
Reteta Supa de oase de vaca propusa de Takitakikatoka
Alte retete care se pot face din oasele de vaca sunt:
Salata carne de vita si verdeata
Oase de maduva
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSalata cu aveti prin frigider :)) asta am avut asta am gatit!si e atat de buna...yummy Sosul de maioneza imi ramasese...
Salata de cartofi cu conopida si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii