Supe de carne

Supa de pasare cu taitei de casa

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:55m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa primul clocot se ia spuma d

ingrediente

   4 l apa
   1 gaina grasa si mare
   1 buc. morcov potrivit
   1 buc. patrunjel
   1 buc. pastirnac
   1 buc. telina foarte mica
   1 buc. ceapa
   sare
   piper
   patrunjel verde. Taiteii: 2 oua
   1 cescuta cu lapte
   faina cit cuprinde
   sare

mod de preparare

Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa primul clocot se ia spuma din supa si, cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile curatate si spalate si piperul. Se continua fierberea cca 1 1/2 - 2 ore. Cind carnea si zarzavaturile sint fierte, se ia oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa. O jumatate din cantitatea de supa se pune din nou sa fiarba impreuna cu taiteii. Cind sint gata, se pun intr-un castron peste care se adauga si restul de supa, presarindu-se patrunjel tocat fin. Taiteii se prepara astfel: din oua, lapte si faina se formeaza o coca tare care se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, acoperita cu un servet. Se imparte aluatul in doua si se intind cu sucitorul foi cit se poate de subtiri, se lasa sa se zvinte, se presara cu putina faina, se ruleaza si se taie foarte fin cu un cutit bine ascutit. Se intind taiteii pe o fata de masa si se lasa sa se usuce. Cind sint destul de uscati, se scutura de faina si se toarna in supa care clocoteste. Se fierb cca 10-15 minute.
Incearca si Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu taitei de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite