• macina biscuitii digestivi in blenderul Oster Reversible, pe viteza 1
• cand acestia s-au macinat, amesteca-i cu siropul de agave si scortisoara
• imparte aceasta compozitie egal in 2 pahare
• amesteca iaurtul cu semintele chia si lasa-le la hidratat in acesta cca 15 min
• pune cate un strat de iaurt cu chia in fiecare pahar
• pune gelatina la hidratat pentru 10 min, in 50 ml de apa
• amesteca la foc mic pana cand toate granulele se vor dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina
• pune capsunile, mierea si gelatina in blenderul Oster Reversible si mixeaza pana obtii o compozitie omogena
• pune acest jeleu in cele doua pahare, peste stratul de iaurt si biscuiti si lasa-le la frigider pentru cca o ora
• intre timp amesteca intr-un castron crema de mascarpone cu espresso-ul rece, folosind o lingura
• pune frisca lichida in blenderul Oster Reversible, porneste-l pe viteza 1 si blendeaza pana ce aceasta s-a inchegat
• amestecati-o apoi cu crema de mascarpone si espresso din castron
• scoate cele 2 deserturi din frigider, iar daca jeleul s-a intarit, pune mascarpone si espresso deasupra si da-le din nou la frigider
• intr-o tigaie, la foc mic, adauga in partea din stanga zaharul si in partea din dreapta alunele caju si fulgii de migdale
• zaharul ar trebui sa se topeasca in acelasi timp in care s-ar rumeni si alunele caju, respectiv fulgii de migdale
• amesteca-le impreuna, folosind o spatula de silicon sau o lingura de lemn si introdu-le in blenderul Oster Reversible
• mixeaza pe viteza mica (pulsand din cand in cand daca este cazul) si odata zdrobite, adauga-le in egala parte peste cele 2 deserturi care s-au inchegat in frigider
• consumati-le reci.
Savurati cu placere!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatO prajitura foarte buna asemanatoare cu cheesecake-ul american! M-am indragostit de ea de cum am vazut-o si am tot cautat pe...
Tarte alsacienneIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii