> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

Reply to this topicStart new topic
> negresa jenny
jenny_kap
mesaj Jan 24 2010, 08:28 PM
Trimis la #1

Master of disaster

Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762

imi permit s-o numesc asa pentru ca e o reteta incropita de mine cu ce aveam prin casa, fara sa fi urmat vreo indicatie de undeva. as fi vrut sa iasa tort de ciocolata, dar gustul si textura mi se pare mai degraba de negresa, asa ca...

ingrediente:

4 oua
1 1/2 cana zahar (cana de ceai, de 250ml)
2 plicuri zahar vanilat
1 cana lapte
2 ciocolate
1 cana iaurt
1 cana smintina (fermentata, nu de frisca)
1 plic budinca de ciocolata (optional)
1 praf de copt
2 1/2 cani faina

glazura (optional):
1 cana frisca lichida
2 ciocolate

intr-un castron mixam la viteza mare ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina devin pufoase si cresc bine.
intr-o craticioara incalzim laptele, adaugam ciocolata si invirtim pina se dizolva toata ciocolata. amestecul nu trebuie sa fiarba si aveti grija sa nu se arda ciocolata pe fundul cratitei. daca vi se pare ca se infierbinta prea tare, mai dati craticioara la o parte. lasati sa se racoreasca putin si adaugati iaurtul si smintina, amestecati pina se omogenizeaza. adaugati aceasta compozitie peste ouale batute cu zahar. adaugati plicul de praf de budinca de ciocolata, praful de copt si faina, dar nu toata odata, ci in 3-4 transe. intre timp amestecati cu o lingura ca sa se incorporeze. se obtine un aluat ca cel de chec.
puneti aluatul intr-o tava in care ati pus hirtie de copt pe fund si coaceti la 180 de grade celsius pentru 1 ora. tava in care am copt a fost maricica, 30cm diametru. faceti testul cu scobitoarea, cind iese curata scoateti negresa din cuptor si rasturnati-o pe un platou. lasati-o sa se raceasca.

glazura:
infierbintati frisca fara sa o fierbeti, luati-o de pe foc si adaugati ciocolata bucatele, amestecati bine, bine, pina ciocolata s-a topit complet. daca frisca se raceste si nu se topeste ciocolata, mai puneti de citeva ori pe foc, citeva secunde de fiecare data. daca este prea fluida, lasati-o sa se raceasca nitel si turnati-o peste negresa. decorati dupa cum va este priceperea biggrin.gif .

am si poze, dar inca e bolnavior calculatorul meu. scuze!

Go to the top of the page

+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 24 2010, 08:29 PM
Trimis la #2

Master of disaster

aaaa, data viitoare (ca o s-o mai fac sigur) o sa inlocuiesc 1/2 cana de faina cu cacao.

+Quote Post
Alis
mesaj Jan 24 2010, 10:55 PM
Trimis la #3

Master of disaster

Postari: 2,676
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Suna tare bine,Noris o sa fie tare incantat cand o sa i-o fac.Merci de reteta.

--------------------

+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 25 2010, 01:13 AM
Trimis la #4

Master of disaster

QUOTE(Alis @ Jan 25 2010, 12:55 AM) *
Suna tare bine,Noris o sa fie tare incantat cand o sa i-o fac.Merci de reteta.

sper sa va placa si voua, pe linga noris. este foarte buna. noi mincaram cam o treime din ea, in conditiile in care am obtinut o ditamai prajitura. cum, probabil, va plac ciocolatoasele, as zice sa-i pui si un pic de cacao. numai cu ciocolata gustul nu este asa de intensiv. eu o sa-i pun data viitoare, acum nu avusei in casa.

+Quote Post
jenny_kap
mesaj May 15 2010, 07:29 PM
Trimis la #5

Master of disaster

trebuia sa numesc topicul asta "incropite", ca sint retete cu ce am la indemina cind mi se face pofta de ceva dulce.
azi am folosit:

7 oua
1 borcan de 400ml de zahar, nu plin-plin, ci gol cam de un deget
1 cana de smintina (250ml)
1 pahar de lapte (cca 150ml)
100g nuca de cocos
50g cacao
2 1/2 cani de faina
1 plic praf de copt

am batut spuma ouale intregi cu zaharul, la viteza cea mai mare a mixerului. am adaugat smintina si laptele, apoi, pe rind, nuca de cocos, cacaua, faina amestecata cu praful de copt. cind ajung sa adaug solidele, eu incep sa lucrez cu lingura, nu mai continui cu mixerul. peste vreo trei sferturi de ora va spun ce-a iesit biggrin.gif .

+Quote Post
jenny_kap
mesaj May 15 2010, 08:40 PM
Trimis la #6

Master of disaster

checul meu iesi frumos, crescut, exact pe gustul meu de dulce, cocosul da senzatia ca e cam sec, dar merse grozav cu o cana de lapte rece.

+Quote Post
jenny_kap
mesaj May 16 2010, 04:54 PM
Trimis la #7

Master of disaster

QUOTE(jenny_kap @ May 15 2010, 09:40 PM) *
checul meu iesi frumos, crescut, exact pe gustul meu de dulce, cocosul da senzatia ca e cam sec, dar merse grozav cu o cana de lapte rece.

dupa ce mincai azi din chec, ma razgindii: nu este uscat deloc, doar un pic aspru, de la nuca de cocos. astfel, desi 2 felii au stat toata noaptea pe farfurie, le gasii dimineata asa cum le-am pus acolo, fara sa se usuce deloc. sint incintata!!!!!

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 04:59 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare