> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> prajitura cu ness
yta
mesaj Mar 31 2006, 06:59 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Inca o prajitura cu crema...asa cum ne place noua icon_biggrin.gif Daca mai e vreuna asemanatoare,rog sa se faca lipire.Eu n-am gasit...


Blatul:
7 oua
7 ling. zahar
7 ling. ulei
7 ling. faina
1 praf de copt

CREMA:
1/2 l lapte
1/2 cana zahar
5 galbenusuri
1/2pachet margarina
5 ling faina
1 esenta vanilie


CREMA DE NESS:
5 albusuri
11 ling zahar
3 pliculete ness



BLATUL:
Se bat albusurile spuma,apoi zaharul in ploaie,si se bat pina se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu praful de copt si cu uleiul pus putin cite putin



aceasta comp se rastoarna peste albusurile spuma,se pune si faina si se amesteca usor de sus in jos pina la omogenizare



Se pune compozitia in tava tapetata si se da la foc potrivit pentru 20-25 min



AIci e gata..
.

In timp ce blatul se coace,se prepara crema.
se freaca galbenusurile cu zahar ,apoi se incorporeaza faina.




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Mar 31 2006, 07:07 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Yta, prajitura ta cu ness, ai postat-o pe sfert la un alt topic cu acelasi nume. Acolo, spuneam ca nu ti se vad pozele


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Mar 31 2006, 07:40 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Se pun toate peste laptele care e deja pe foc,si se amesteca pina se ingroasa.Se lasa sa se mai raceasca un pic si se pune margarina si esenta



Acu-i acu...Blatul trebuie taiat in doua(pe grpsime).Ideal ar fi ca foile sa se coaca separat.Am reusit cu chiu cu vai(n-am poze,ca de atita incordare am uitat sa mai fac icon_biggrin.gif )
Crema racita se pune intre cele doua foi.

aCum trecem la bezea...CREMA CU NESS...
Cele 5 albusuri se bat spuma,se pun 7 linguri de zahar si iar se bat...Cind s-a topit zaharul se adauga nessul si iar se bate pina la" dizolvarea"acestuia

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Mar 31 2006, 07:47 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592




Habar n-am cum s-a intimplat blink.gif POate si-a bagat copilul vreun degetel pe furis icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Mar 31 2006, 07:53 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Nu-i nimic, astept continuarea, scuze ca te-am intrerupt, si apoi,daca rugam frumos, se gaseste un admin, sa stearga celalalt post...


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Mar 31 2006, 07:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Hai s-o termin ...
Dupa ce avem bezeaua cu ness punem cele 4 linguri de zahar rmase la topit.Atentie sa nu se arda .Aici iar n-am poze ca mai imi trebuia vreo 2 maini.Caramelul se toarna imediat ce s-a topit .peste bezea amestecind repede,repede sa nu se intareasca.Crema asta serastoarna peste blat intr-un strat egal



Eu am presarat cacao peste


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Mar 31 2006, 08:08 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Se da la rece vreo 2 ceasuriSe papa cu lingurita asa ca se taie mai maricica...
Si o bucatica...






Cam asta a fost....
Am papat si bezeaua aia e cam dulce.Dar poate altfel n-are cum.
Mege f. bine si insiropata usor.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Mar 31 2006, 08:37 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



N-a mai mers net-ul chiar cind am trimis scuzele,asa ca o fac din nou...Va rog,iertati-ma si de data asta icon_biggrin.gif
Promit ca nu mai fac rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ali- Elena
mesaj Apr 1 2006, 12:10 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 38
Inregistrat pe: 11-January 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 11,019



Asta prajitura trebe incercata, dar imi mai dau o pauza ca in ritmul asta cu voi o sa ajung de 100 de kile. Imi plac la nebunie cremoasele.
O notez ca Pastele bate la usa ..... icon_bounce.gif


--------------------
O floare pentru fiecare!!! IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danluc77
mesaj Apr 2 2006, 10:33 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 368
Inregistrat pe: 6-December 05
De la: israel
Membrul Nr.: 29,272



arata bine .acum lucrez la aceasta prajitura ,un blat am sa-l fac alb iar cel da-al doilea cu cacao.am sa revin cu foto. icon_smile.gif


--------------------
luci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Apr 2 2006, 11:39 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Asteeept icon_bounce.gif !
Am uitat sa spun ca atunci cind amesteci caramelul cu bezeaua,pune un prosop ud sub castronul cu bezea.Altfel fuge.Caramelul se toarna intr-un firicel subtire.Poate stiai lucrurile astea,dar nu stica sa le mai spun si eu icon_biggrin.gif

Alt lucru pe care nu l-am precizat:ness-ul sa nu fie din acela granulat.Se topeste mai greu.

Spor la treaba!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danluc77
mesaj Apr 2 2006, 12:17 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 368
Inregistrat pe: 6-December 05
De la: israel
Membrul Nr.: 29,272



totul a mers perfect ,insa crema nu sa itarit suficient cu toate ca am adaugat si puding de vanilie.merci pt reteta.iata rezultatul;


--------------------
luci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danluc77
mesaj Apr 2 2006, 12:20 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 368
Inregistrat pe: 6-December 05
De la: israel
Membrul Nr.: 29,272



totul a mers perfect ,insa crema nu sa itarit suficient cu toate ca am adaugat si puding de vanilie.merci pt reteta.iata rezultatul; tongue.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
luci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danluc77
mesaj Apr 2 2006, 12:25 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 368
Inregistrat pe: 6-December 05
De la: israel
Membrul Nr.: 29,272



ups,iarasi am gresit scuze icon_frown.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
luci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Apr 2 2006, 04:27 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



CE rapida ai fost!
N-am uitat de tine.....insa am fost tintuita la pat de niste frisoaneeee....am facut varicella
icon_frown.gif Imi pare rau ca nu ti s-a intarit crema si nu vad de ce ca la mine a iesit un pic cam groasa unsure.gif Sper ca nu ai pus la budinca ,cantitatea de lapte indicata pe plic.In rest,arata bine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico m
mesaj Jan 31 2007, 05:58 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 114
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,216



1/2pachet margarina...nu te superi ca intreb cate grame are....la noi sunt packete de marimi diferite


--------------------
Nicoleta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Jan 31 2007, 06:02 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



in ro mi-au spus fetele ca are 250g un pachet de margarina...ar veni 125g

Acest mesaj a fost editat de s_tana: Jan 31 2007, 06:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico m
mesaj Feb 1 2007, 08:46 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 114
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,216



1/2 pachet margarina...nu te superi ca intreb cate grame are....la noi sunt packete de marimi diferitearimi diferite...Vreau sa o fac maine daca voi fi lamurita pana atunci
iarta-ma ca am indraznit sa-ti trimit acest mesaj....multumesc



iarta-mi ,te rog intirziera!acum am deschis de vreo 3 zile...
daca te mai ajuta cu ceva...250 g.



AM PRIMIT RASPUNSUL....MULTUMESC


--------------------
Nicoleta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rubia
mesaj Apr 20 2007, 11:19 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043



(yta @ Mar 31 2006, 05:57 PM) [snapback]202926[/snapback]

Hai s-o termin ...
Dupa ce avem bezeaua cu ness punem cele 4 linguri de zahar rmase la topit.Atentie sa nu se arda .Aici iar n-am poze ca mai imi trebuia vreo 2 maini.Caramelul se toarna imediat ce s-a topit .peste bezea amestecind repede,repede sa nu se intareasca.Crema asta serastoarna peste blat intr-un strat egal



Eu am presarat cacao peste





Super arata prajitura...iar eu mor dupa prajiturile cu ness.
Am o intrebare : Albusul,pe care il amesteci cu ness,nu il amesteci pe foc ?? ohmy.gif


--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Apr 26 2007, 01:28 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Nu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th December 2014 - 04:14 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare