> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

29 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mini amandine
Pocahontas
mesaj May 18 2006, 01:58 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



daca mi-ar fi spus cineva acu' vreo 5 ani ca eu o sa fac amandine, as fi ras 2 zile si 2 nopti biggrin.gif , pt ca tot timpul am crezut ca-s complicat de facut.
dar ieri mi-am luat inima-n dinti, mi-am pus sortzul norocos ( ala cu sutien si kilotzi) , si m-am apucat de amandine.

pentru blat

6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri cu faina


intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua



si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron



dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile.


dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul. Castronul din poze se va skimba la culoare din cauza ca celalalt a fost cam mic, asa ca voi prestati de la inceput intr-un castron incapator biggrin.gif



o sa va iasa un aluat mai subtire


turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt



o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade. Si acum va marturisesc metoda mea de verificare a compozitiei din cuptor, daca e coapta sau nu, daaaaaaaaaaaaaaar fara sa deskid usa la cuptor ! deci dau palme mai puternice la aragaz, pe partea cu cuptorul si de la palme , cuptorul trepideaza , si eu vaz atunci pe geam daca tremura compozitia in tava biggrin.gif. Eu n-am mai ridicat temperatura, am lasat tot timpul la aceeasi temp. asa ca mi se lasase putin



blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit


il lasam asa si ne ocupam de sirop

pentru sirop

400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata


eu n-am avut decat un plic de capucino cu cioco, asa ca al doilea a fost capucino clasic
fiecare pliculet a avut 12,5 gr


punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute


si o sa obtineti un sirop urat dar bun tongue.gif


lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

pentru crema

3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 paket de margarina ( de 250 gr)
3 linguri cacao


intr-un castron punem margarina partial topita (traiasca cuptoru' cu microunde)


o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba


se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul



adaugam galbenusurile si cacaoa


si mixam pana obtinem crema asta


si-acuma ! puneti pe o tava prima jumatate de blat , peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema ( eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou.
nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum vreti tongue.gif
pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore
eu am lasat mai mult , si peste noapte , si am continuat azi.

pe o hartie de copt ( ca sa nu paradesc masa), am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici ( voi le puteti taia mai mari)



ia , ca sa vedeti smile.gif


si m-am concentrat acu pe un decor, si evident ca amandina fara glazura nu se poa', asa ca am ales glazura asta, dar de caramel nu de ciocolata


am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele


in mod normal reteta se opreste aici, dar mie mi se sculase o idee tongue.gif , asa ca am topit la bain marie ciocolata de menaj ( cam 75 de gr).


ciocolata topita am bagat-o intr-o punga pe care am taiat-o foarte putin la un coltz, si am continuat sa decorez


gata decorate , si daca va incordati retina veti vedea acolo pe hartia de copt si-un msj pt voi, din restul de cioco laugh.gif


si-acum in sfarsit , poze de final , uitati-va bine , ca io deja am mancat cel putin 7-8 mini amandine, sant pur si simplu su-per ! foarte bune ! acu' chiar ca mi se falfaie de toate cofetariile, nu mai am de ce sa intru intr-o cofetarie .. si voi la fel smile.gif






si-acum 2 poze mai de-aproape pt voi


si ultima amandina pe care o mananc io ! ca io am facut-o ! daca vreti, faceti-va ! laugh.gif



Acest mesaj a fost editat de Pocahontas: Jan 24 2010, 04:04 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj May 18 2006, 02:05 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Arata de nota 10, Poca eusa_clap.gif
Notat reteta, revin cu ea cat de curand.


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monica
mesaj May 18 2006, 02:07 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 845
Inregistrat pe: 21-February 02
De la: Ploiesti (Prahova)
Membrul Nr.: 2,400



Super!!!!!!!!
Felicitari, Poca! icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj May 18 2006, 02:08 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023




Pupici si tie pentru retetele tale bestiale !
Sper din tot sufletul sa reusesc sa le fac zilele astea! floare.gif

Acest mesaj a fost editat de chrissy: May 18 2006, 02:11 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 18 2006, 02:10 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



daca arata de nota 10, gustul e de nota 20 cu siguranta, cred ca niciodata n-am fost mai incantata de o prajitura facuta de mine cum sant de amandinele astea, muncesti ceva la ele, dar merita efortul !
pssst , amandinele se tin tot timpul la frigider , eu de cand le-am facut m-am mutat in bucatarie , deskid frigiderul , mai mananc o amandina, mai ma uit la ele... cand le termin creca o sa plang laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cami_t
mesaj May 18 2006, 02:13 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 151
Inregistrat pe: 11-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,785



Poca, am folosit si eu o singura data glazura din aia, dar nu am fost multumita deloc. A doua zi dupa ce a stat la frigi prajitura, arata f rau, adica se stransese niste apa...
ideea e ca eu facusem niste mini tarte umplute cu budinca de ciocolata si pe deaspupra, m-am gandit sa pun glazura din asta. Mare greseala!
Este posibil sa fi pus eu prea multa apa, desi nu cred.
probabil ca nu e bine sa pui glazura peste crema direct ci doar peste blat, ca sa mai suga umezeala..
la tine cum arata azi glazura??... daca n-ai papat toate amandinele:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 18 2006, 02:20 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



QUOTE(cami_t @ May 18 2006, 03:13 AM) [snapback]218139[/snapback]

Poca, am folosit si eu o singura data glazura din aia, dar nu am fost multumita deloc. A doua zi dupa ce a stat la frigi prajitura, arata f rau, adica se stransese niste apa...
ideea e ca eu facusem niste mini tarte umplute cu budinca de ciocolata si pe deaspupra, m-am gandit sa pun glazura din asta. Mare greseala!
Este posibil sa fi pus eu prea multa apa, desi nu cred.
probabil ca nu e bine sa pui glazura peste crema direct ci doar peste blat, ca sa mai suga umezeala..
la tine cum arata azi glazura??... daca n-ai papat toate amandinele:)



cami, cu parere de rau dar cu sinceritate-n glas icon_smile.gif itzi zic atat: ai gresit glazura ! spun asta pt ca mi s-a intamplat si mie acu ceva timp, tot cu glazura asta , sa arate bine cand o torn pe prajitura, etc, iar a doua zi sau peste cateva ore glazura sa dispara si sa ramana un pish pe prajitura. Dar de-atunci am mai crescut tongue.gif , si am invatat ca atunci cand prepari glazura , sa folosesti doar apa foarte rece, si sa pui foarte putina, sa amesteci bine... n-are cum sa nu iasa.
eu am pus glazura azi dimineata pe la ora 09, si acum la ora asta, arata exact la fel ca azi dimineata.
in afara de asta , eu o mai folosesc glazura asta si la negrese si nu mi-a facut niciodata figuri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 18 2006, 02:30 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



mai poca, de ce faci tu prajituri d'astea in saptezeci de mii de etape? ca sa-mi dau io cu castronu-n cap? icon_frown.gif Tu nu stii ca io nu ma pricep la blaturi d'astea? Acu' io ce ma fac? Uite si tu ce bine arata ale tale. Si pupici, si tie, da? laugh.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sofiri
mesaj May 18 2006, 02:38 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,905



QUOTE(Pocahontas @ May 18 2006, 12:10 PM) [snapback]218138[/snapback]

daca arata de nota 10, gustul e de nota 20 cu siguranta, cred ca niciodata n-am fost mai incantata de o prajitura facuta de mine cum sant de amandinele astea, muncesti ceva la ele, dar merita efortul !



Buna fetelor! Eu sunt mai noua pe aici, dar de cand v-am descoperit, va citesc neincetat ,mai ales retetele puse de Poca. Prima prajitura facuta de mine dupa retete de aici, a fost Negressa lui Poca, care e absolut fantastica. Pai daca aceea era asa, si tu te lauzi ca nu ai fost nicidata incantata de o asa prajitura, cum sunt aceste amandine,inseamna ca asta e traznet. Musai s-o incerc si eu. Deocamdata nu am aparat, da in curand achizitionez unul,cadou, si o sa incep sa mai pun si eu delicatesele propuse de voi, sau cine stie, vin si eu cu retete.

De unde stiti atatea retete? Ca pur si simplu m-ati dat gata. Oricum barbatul meu e foarte incantat de lucurile ce le fac, si in mare parte va datorez voua. Pupici si tineti-o tot asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj May 18 2006, 02:48 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



Si eu am folosit glazura si nu am avut probleme cu ea.Pune cite un picutz de apa rece,si tot adaugi pina se desface bine.Ideea e sa nu iasa prea subtire!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 18 2006, 02:50 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



luciana laugh.gif
pai tocmai astea-n njpe etape ies mai mirobolante, daca vrei d-astea in max 3 etape itzi recomand reteta mea de ceai la plic laugh.gif

sofiri icon_smile.gif

toate retetele le iau din reviste, carticele, ziare, anketez prietene, rude, cunostinte.... ie greu icon_biggrin.gif
astept sa intri-n posesia aparatului foto cadou sa vaz ce prestezi si cum prestezi tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj May 18 2006, 03:03 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



Io nu mai zic nika, numa ca dracu' m-o pus sa ma uit inainte de ora de gimnastica mad.gif tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj May 18 2006, 03:10 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



wav.gif wav.gif wav.gif wav.gif

Acum ma pui sa fac si amandine Poca, nu ?
Ca doar stii ce pici ciocolatos am laugh.gif

FELICITARI !

Arata super si sunt convinsa ca sunt grozave icon_biggrin.gif le pun pe lista de weekend , asta daca nu imi conving consortul sa fugim la mare wink.gif


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maitreyi
mesaj May 18 2006, 03:18 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 214
Inregistrat pe: 17-August 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 26,488



Daca nu ai pus praf de copt in blat (si nu ai zis nimic de el la ingrediente) cum de a crescut asa de tare? Numai datorita faptului ca ai batut f bine ouale?
Daca las pachetul de margarina la temp camerei si se face moale de tot e echivalent cu topitul partial? Eu nu am microunde icon_frown.gif(


--------------------
Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj May 18 2006, 03:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



pocaaa, arata tare fain amandinele tale, am si eu o intrebare, seamana la gust, consistenta cu cele de la cofetarie? ca eu am mai facut unele dar nu aveau nici o treaba cu cele din comert floare.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj May 18 2006, 03:27 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Poca,a meritat asteptarea mea...chiar ma gandeam ce naiba mai fac eu in WE...ca acum doua sapt am facut o praji cu capsuni a Afroditei,sapt trecuta dobosul...acum eram in pana de idei! Desi am planificat sa merg cu copii in centru la soldati,la Parlament...dar gasesc eu timp!

Despre faina,stiu ca Poca foloseste mereu faina rosie de la titan care are praf de copt si poate a uitat sa scrie!
Poca,ti-am "furat" poza!


Acest mesaj a fost editat de Theodora: May 18 2006, 03:32 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 18 2006, 03:30 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



am folosit faina normala !! icon_smile.gif
faina roise nu mai folosesc de mult, iar praf de copt n-am pus deloc, am pus doar ce am scris in reteta, iar blatul a crescut pt ca am batut foarte bine albusurile icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj May 18 2006, 03:52 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



Poca ,super,super,super de njpe ori SUPER
al meu barbat e mort dupa ciocolata deci trebuie facuta
praji cu blat roz mai are de asteptat,ca o sa fac pe asta dar sa vedem cand
si eu folosesc foarte des glazura din asta dar mai mult de ciocolatasi sunt foarte multumita de ea si nu mi-a facut deloc figuri
Sofiri bine ai venit si te asteptam cu retete de ale tale ,dar si ce facusi mataluta din retetele fetelor
icon_salut.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gabyvds
mesaj May 18 2006, 03:58 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 16
Inregistrat pe: 23-March 06
Membrul Nr.: 31,022



Eu nu prea ma impac cu ouale crude in crema...s-ar nimeri crema pusa la baie-marin?Si se poate inlocui margarina cu unt? cool.gif
Iar mi-ai dat de lucru,Poca... tongue.gif


--------------------
Lilly
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj May 18 2006, 04:00 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Poca,in lipsa prafului ala de capuccino ce pot pune? Ca nu am si nu am chef sa iau o cutie doar pt 3 linguri!!!


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

29 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st October 2014 - 09:38 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare