> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Vargabeles, reteta lui Fedit
Alis
mesaj Jan 9 2007, 11:06 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626




Am reusit in sfarsit sa fac reteta asta,Fedit iti multumesc de mii de ori,este super buna.


O sa redau reteta postata de Fedit,eu am folosit taitei si nu clatite taiate fasii

"2-3 foi de placinte se pun intr-o tava patrata, fiecare foaie unsa cu unt topit.

4 galbenusuri de oua se amesteca cu 100 g zahar pudra (eu am pus 200 pt ca nu mi se parea deloc dulce)
Se adauga 400 ml smintina-la mine a fost nevoie doar de 200 ml smatana groasa
coaja rasa de la o lamiie,
500 g brinza dulce,
100 g stafide.-pe care le-am tinut 30 minute in rom

Se amesteca cu grija 4 albusuri batute spuma.

Se fac clatite din 150 g faina. Se taie fisii si se amesteca cu grija in umplutura de brinza.
Eu am folosit 150 g taietei

Umplutura se pune peste foile de placinta, deasupra se pun iarasi 2-3 foi de placinta. Si se pune in cuptor. Dupa ce e gata se presara cu zahar pudra.

Sincer, eu nu dupa reteta asta fac Vargabeles, nu pun smintina doar daca brinza e prea uscata si in loc de clatite folosesc taietei (practic orice fel de taietei ce am in casa)."


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jan 9 2007, 11:21 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Batem galbenusurile cu zaharul pudra

Se pune smantana(in functie de cat de uscata e branza)


Branza de vaci

stafidele scurse de rom,coaja de lamaie

se amesteca cu grija albusurile batute spuma

apoi se amesteca si taiteii fierti si scursi

Se unge o tava cu unt ,se pune o foaie de palcinta,se unge cu unt topit,se pune a doua foaie,se unge si aceasta cu unt,iar deasupra se pune a 3-a foaie

se pune umplutura de branza

Deasupra se pun alte 3 foi unse intre ele cu unt topit

Se coace la 180 grade pana se auresc foile

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jan 9 2007, 11:23 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Cand e gata se pudreaza cu zahar



Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Jan 9 2007, 11:31 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038




Arata superb!!!!!! tongue.gif Seamana la gust cu budinca la cuptor (macaroane cu branza)?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Jan 9 2007, 03:35 PM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



Arata bestial cu foile de placinta rumenite! Imi ploua in guraaaaaaaaaaa!


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 9 2007, 04:47 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Mamaaaaaaaaa,Alis ce mi-ai facut.eu am copilarit vis-avis de o cofetarie si asta era pe lista aproape infiecare zi.chiar imi amintesc ca mancam cu sora mea o data vargabeles si am gasit o stafida cum am muscat din el si am zis ca am gasit o stafie.....sa te tii ras pe noi,de nu ne mai opream.dupa revolutie au aparut alte feluri mai sofisticate de praji si veteranul varga a ramas la coada......dar acum ca mi-ai dat si reteta,am sa il fac maine pt k diseara ajunge MAMI al meu la noi si cred ca si ei ii e dor.Si acasa am facut,dupa oreteta primita de la o colega,dar cu bisc populari inmuiati in lapte in loc de foi si era destul de buna,dar tot nu aducea a original,daca o gasesc o postez si pe aceea.Maine seara imi veti admira si vargabelesul meu.Pupici


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Jan 9 2007, 06:24 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Vai, ce foame mi s-a facut!
Si eu fac macaroane cu branza la cuptor, dar asta e varianta sofisticata! laugh.gif
Se trece pe lista!
Multumesc, pt. ca nu-mi vine sa incerc o reteta pana nu vad poze, ca sa stiu ce trebuie sa iasa.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fedit
mesaj Jan 9 2007, 07:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 203
Inregistrat pe: 31-January 02
Membrul Nr.: 2,008



Frumos, foarte frumos!
Ma bucur ca v-a placut.
De mult nu am mai facut nici eu si parca acum dupa sarbatori se preteaza.
Va pup! floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jan 9 2007, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Prajitura ta arata tare apetisant eusa_drool.gif. Mi-ai dat o buna idee ce sa fac cu branza de vaci pe care o am in frigider...si cu foile de placinta pe care le dau de colo-colo.


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Jan 10 2007, 11:37 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Arata super misto! Si eu mai fac din cand in cand varga belles, mai mult pentru piciul meu, dar nu ii pun albusuri si stafide si reduc cantitatea de zahar pentru el. Am mancat si la o familie de unguri, buni prieteni cu noi, si am observat ca ei pun mai putin zahar in compozitie dar presara fiecare portie cu zahar tos inainte de servire. Aaa, ei o mancau calda...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Jan 10 2007, 02:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



acum am terminat de scris reteta Alis
in timp ce o admiram era si al meu sot langa mine si a zis ca ii place cum arata si ce contine si m-a pus sa-i fac
mai am cateva foi in congelator pe care le-am scos sa se dezghete si mai am parca si niste smantana ,o sa cobor sa mai iau ce-mi mai trebe si mai tarziu ma apuc de ea
voi face decat juma din cantitatea ca eu sunt la regim unsure.gif
imi vine sa-mi dau numai palme ,asta e
voi reveni cu produsul final cat de curand
merci de reteta
pupici biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jan 10 2007, 06:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Ma bucur ca va place,eu am facut-o de cateva ori,e foarte solicitata.Incercasem in trecut o alta reteta cu aluat frantuzesc dar nu va recomand,foaia de jos nu s-a copt deloc.Varianta cu foi de placinta e super buna.
Spor la facut si pofta mare!


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Jan 10 2007, 09:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



am revenit cu produsul final dupa cum am promis
biggrin.gif
Alis vreau sa-ti spun ca l-am dat pe spate pe al meu sot blink.gif
a iesit super buna,buna rau
dupa ce am facuto a venit si o prietena care e insarcinata si a papat si ea
a mancat cu o pofta,i-a placut mult
o sa mai fac
imi pare rau ca am facut decat juma din ingrediente,am facuto in forma de tort am avut decat 2 foi amarate de placinta dar a iesit buna buna
next time o sa fie tava plina ochi ohmy.gif
acum sa-ti arat ce mi-a iesit


sar'na pt reteta pupic.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Jan 11 2007, 11:19 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



Cosmina!!! Ce bine arata!!!!
Clar... trebuie sa aleg: ori parasesc... culinarul, ori ma fac de 100 de kile' !!! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miutza
mesaj Jan 12 2007, 02:23 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 17-December 06
De la: Canada
Membrul Nr.: 35,503



Daca n-am smintina pot sa pun lapte batut?


--------------------





Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din
ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.
(Papa Ioan al XXIII-lea)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Jan 12 2007, 06:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



Acum am scos-o din cuptor




Super buna!




Alis, nu numai pentru asta te indragesc tongue.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jan 12 2007, 07:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Cosmina,Neta ,f frumoase prajiturile voastre.Sa va fie de bine!
(Neta,ma faci sa rosesc)



--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico m
mesaj Jan 12 2007, 08:36 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 114
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,216



si eu fac ceva asemanator , reteta de la o evreica se numeste KUGLE....cam tot asa se face si arata in schimb se face cu branza philadelphia, nu se coace intre foi ci pe deasupra se presara biscuiti sfarmati, dar in linii mari e aceeasi idee, nu am stiut ca si romanii au asa ceva....FELICITARI ROMANI (ROMANCE)


--------------------
Nicoleta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Jan 13 2007, 07:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Am reusit si eu sa o fac aseara si ne-a placut la toti.


Eu am mancat cu dulceata de capsuni, mmmmm si ce bun a mai fost. biggrin.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Jan 15 2007, 07:33 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



Azi am "executat" una sarata.
Am avut telemea care se tot invartea prin frigider, am adaugat branza de vaci, ouale intregi, , smantana si pastele aferente. Foi am folosit ce a ramas din pachetul din care am facut cele dulci.
A iesit o variatie de Vargabeles ,foarte apreciata.








Rezultatul. rolleyes.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th October 2014 - 09:40 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare