> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

9 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Muschi de porc a la Jamie, o metoda delicioasa de a prepara carne la cuptor
Takitakikatoka
mesaj Aug 23 2008, 10:21 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



Muschi de porc - a la Jamie

O reteta foarte buna si gustoasa mai ales cind aveti o bucata de carne engros si trebuie sa hraniti o gasca mai numeroasa cum ar fi o echipa de fotbal plus rezerve sau un cor de copilandri.
Este cea mai savuroasa metoda de a gati carne la cuptor si se poate aplica si la alte carnuri nu numai la porc (pulpa de miel de exemplu).
Eu am vazut-o la Jamie si de atunci numai asa gatesc friptura la cuptor si am primit multe medalii si felicitari orale.


Obiectul muncii: unmuschi de porc simplu lat adica de 70 de cm latime si 4.2 kg. Pe o parte are grasimea regulamentara si pe celalta ba, ca asa e modelul la magazinul de unde il cumpar.

Imagine Atasata

Am masurat cuptorul si vazind ca nu il pot extinde peste 70 cm am taiat muschiul in doua

Imagine Atasata

Am executat un maglavais din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmarin ( ca pentru mine rozmarinul tot gust de conifer are) si de salvie am uitat. Le-am batut la cap in mojar pina nu au mai protestat ca adaug ulei de masline.

Imagine Atasata

Am sarat si piperat muschiul si am excutat neshte butoniere si pe fata si pe dos pe care le-am umplut cu maglavais.

Imagine Atasata

Am uns tot mushiul ca maglavaisul care a mai rams si l-am bagat la cuptor DIRECT pe gratar. Am pus o tava la etajul inferior in care sa pice sucurile de la carne. De obicei in aceasta tava se afla cartofi dar azi s-a aflat numai apa ca sa nu se arda tava. In cazul meu a trebuit sa fiu atenta sa nu iasa muschiul in decor asa ca n-am miscat tava din pozitia intiala, am adaugat apa cu stropitoarea de flori de cite ori a trebuit ...

Imagine Atasata

Asta e tot spilul la aceasta friptura: asezatul direct pe gratar. Carnea nu sta in lichid, se rumeneste si se crocantzeste pe toate partile si ramine foarte zemoasa.

Am atentionat kukul sa numere pina la 3600 dupa care sa bage o strigare.

Si prima rotatie la finala pe aparate

Imagine Atasata

Dupa alte 1800 de secunde am citit ce sta scris pe termometrul infipt in muschi, am gustat o feliuta, am mai intors o data si gata

Opinia juriului - nota 20

Imagine Atasata

Poza de pe podium

Imagine Atasata

Si sectiunea

Imagine Atasata

PS in farfurie n-am, ca muschiul pleaca la export
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mudjahista
mesaj Aug 23 2008, 10:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,179
Inregistrat pe: 24-October 07
Membrul Nr.: 39,430



QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 23 2008, 10:21 PM) *
Si sectiunea

PS in farfurie n-am, ca muschiul pleaca la export

icon_eek.gif Arunca si la mine o bucata Takiiii!


--------------------
MUDJ@HISTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Takitakikatoka
mesaj Aug 23 2008, 10:43 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



CITAT(Mudjahista @ Aug 23 2008, 11:31 PM) *
icon_eek.gif Arunca si la mine o bucata Takiiii!

Mudja, am expediat si am pus si neshte sos ca ce-am facut cu lichidul din tava ...

PS numai eu stiu ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Aug 23 2008, 10:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797




Cum frumos imi vine pe buze, ia mai da-te-n spanac!
Ai ceva cu nervii nostri?
Uite ce comite ea pe canicula asta!
Ce naiba, ma apuc de asa ceva??? Ce m-am ticnit?
Aaaaaaa....... DA!
Mi-a aduc aminte cand aducea la liceu Cristina sandwichuri cu carnita din asta si salata verde si ea nu manca, era in plina criza de cura de slabire si o mancam eu sa n-o prinda maica-sa ca nu mancase... eeee ce vremuri!


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Takitakikatoka
mesaj Aug 23 2008, 11:06 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



Spanak n-avem dar mai avem carne ...

PS si pe mine au curs nadushelile dar m-am zvirlit la racoare si am revenit cind m-a chemat kuku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 24 2008, 12:29 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Cînd vad chestii de astea,îmi dau seama cît de carnivora sînt!!
Arata superb,muskiulika!


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Takitakikatoka
mesaj Aug 24 2008, 05:42 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



Maya, multzam din partea mea si a lui mr. muski, un compliment de la tine este ca ambrozia.

PS sa vezi ce-am facut pe gratar, ca-s intr-o faza carnivora de numa' ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Aug 24 2008, 08:18 AM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 24 2008, 05:42 AM) *
a lui mr. muski


Taki, să vă fie de bine muşchiul - ţie şi echipei de gurmanzi ! Da' cică, n-a fost un mr. icon_porc.gif , ci o mrs. culturistă - după lungime (70cm) + greutate (4.2kg) ... laugh.gif

Merci de idee. pupic.gif S-a notat şi se prestează cît de curînd cu o mică-mare modificare. După ce fac inciziile în carne, bag muşchiul într-o punguţă (nu aia cu doi bani, ci cu maglavaisul lui Jamie ! tongue.gif ), o înnod la gură, masez uşor muşchiul, şi-l las la frigi să se relaxeze vreo 1-2h - să-l pătrundă bine aromele înainte de a-l da la sauna cuptoriană sau Weberică. Impresiile vin după ce l-am păpat ... biggrin.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Aug 24 2008, 10:32 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT
azi s-a aflat numai apa ca sa nu se arda tava.
fata mie mi-o zis nasimui ca metoda asta aplicata de tine (numa de el stiuta, fireste) e o coacere de fapt in aburi si el face asa puiu, adica puiul, exact ca mai sus, da fix asa. si iese o nebunie. puiul.




--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitt4
mesaj Aug 24 2008, 12:52 PM


Pescar cu diploma !!


Grup: Membri
Postari: 3,927
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: XXX
Membrul Nr.: 33,373



QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 23 2008, 10:21 PM) *
Obiectul muncii: un muschi de porc simplu lat adica de 70 de cm latime si 4.2 kg. Pe o parte are grasimea regulamentara si pe celalta ba, ca asa e modelul la magazinul de unde il cumpar.


Tre sa vorbesc neaparat cu taranul meu. Muschii(filet) de porc care ii primesc eu au 800-1000 gr. Asa ca ori o fo de elefant, ori cum am mai spus, vb. cu taranu sa mai indoape otara porcusoru'... floare.gif

Peter

PS. Daca-mi dai adresa, o sa-l importez.



--------------------
Salutari din Bavaria

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Takitakikatoka
mesaj Aug 24 2008, 03:47 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



CITAT(pitt4 @ Aug 24 2008, 01:52 PM) *
Tre sa vorbesc neaparat cu taranul meu. Muschii(filet) de porc care ii primesc eu au 800-1000 gr. Asa ca ori o fo de elefant, ori cum am mai spus, vb. cu taranu sa mai indoape otara porcusoru'... floare.gif

Peter

PS. Daca-mi dai adresa, o sa-l importez.


Pitt, la taranu' meu ce am pregatit se cheama muschi file de pe centru si dinspre coasta iar muschiuletzul e altul si are intr-adevar pina intr-un kg.
Uite poze de pe net despre ce vorbesc:

Imagine Atasata

Muschi, in pozitia 7 - in cazul meu nu are os de loc

Imagine Atasata

Si muschiulet, sau fillet mignion in pozitia 11

Imagine Atasata

PS ma duc la gratare sa pun ce am facut cu carnea din pozitia a 4 a ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitt4
mesaj Aug 24 2008, 07:06 PM


Pescar cu diploma !!


Grup: Membri
Postari: 3,927
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: XXX
Membrul Nr.: 33,373



QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 24 2008, 03:47 PM) *
Pitt, la taranu' meu ce am pregatit se cheama muschi file de pe centru si dinspre coasta iar muschiuletzul e altul si are intr-adevar pina intr-un kg.
Uite poze de pe net despre ce vorbesc:

Imagine Atasata

Muschi, in pozitia 7 - in cazul meu nu are os de loc

Imagine Atasata

Si muschiulet, sau fillet mignion in pozitia 11

Imagine Atasata

PS ma duc la gratare sa pun ce am facut cu carnea din pozitia a 4 a ...


Sorry, se pare ca eu am stiut porcul in alt fel pina acu, mai ales cind aud de muschi de porc eu ma gandesc automat la filet (defapt muschiuletz!?)cam in jurul nr. 7 al tau... floare.gif

Peter


--------------------
Salutari din Bavaria

Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Aug 24 2008, 07:38 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



Dom' Peter, Taki are oarecum dreptate. Muşchiul file (care de fapt sînt doi, de-o parte şi de alta a şirii spinării) e lung şi gros cam ca un braţ, ţine de la ceafă pînă spre noadă, e una, iar muşchiuleţul (filet mignon) e alta, ăsta e un muşchi mai de interior, mult mai fraged şi care merge de minune împletit. Ca efect de scenă!

Diferenţa între cele două soiuri, după părerea mea, e cam ca diferenţa între slănină şi osînză.

occasion14.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Aug 25 2008, 07:59 AM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



QUOTE(pitt4 @ Aug 24 2008, 07:06 PM) *
Sorry, se pare ca eu am stiut porcul in alt fel pina acu, mai ales cind aud de muschi de porc eu ma gandesc automat la filet (defapt muschiuletz!?)cam in jurul nr. 7 al tau... floare.gif

Peter


Eu am auzit de unul care zboară, şi automat mă gîndesc la bicepşi ... biggrin.gif (sorry, da' nu m-am putut hahabţine laugh.gif )


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj Aug 25 2008, 08:25 AM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



Taki, exceptional! notworthy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Takitakikatoka
mesaj Aug 25 2008, 02:48 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



CITAT(Dan@ @ Aug 25 2008, 08:59 AM) *
Eu am auzit de unul care zboară

bunny, multzu' de apreciere

Dan@, al meu d'ala era cum zici tu... a zburat de la taranu' direct la mine in cuptor. Si pe urma a zburat si din farfurii.

PS si ce elice avea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kate
mesaj Aug 25 2008, 04:17 PM


*********


Grup: Membri
Postari: 1,954
Inregistrat pe: 13-April 08
Membrul Nr.: 42,669



Taki, la ce temperatura ai incalzit cuptorul?


--------------------
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Takitakikatoka
mesaj Aug 25 2008, 04:40 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



BD sa stii ca ai drepatate cu aburii ca prea iese zemoasa friptura si teoretic nu ar prea avea de ce sa nu se usuce.
Strugu, cuptorul l-am incalzit la 230° C si l-am tinut asa tot timpul

PS citeva grade au scapat prin casa dar nu-i bai ca le-am facut vint si s-au imprastiat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Aug 25 2008, 04:52 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Si am si gasit poza cu puiu aburit, e pe gratare pe undeva ca din cauza voastra mananc io cartofi prajiti la ora asta biggrin.gif


uite ca il mai aveam in comp biggrin.gif exact metoda mujkiului jaimial (si genial ofcors):


Imagine Atasata



scuza ca amestec puiul cu porcul dar se poarta acum genetica asta, asa poate ies porcului aripioare pe muschiulet, ar fi genial biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de BD: Aug 25 2008, 04:53 PM


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIMI.
mesaj Aug 25 2008, 05:02 PM


o mamica fericita


Grup: Membri
Postari: 2,232
Inregistrat pe: 4-December 07
De la: galati
Membrul Nr.: 40,197



CITAT(Takitakikatoka @ Aug 23 2008, 11:21 PM) *
Opinia juriului - nota 20

Si de la mine,tot nota20,da' cu felicitari! hello2.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

9 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 07:50 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare