> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> PROFITEROL
Anna Foster
mesaj Nov 23 2008, 02:54 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



Am dat un search,nu am gasit nimic,asa ca pun reteta,asa cum o fac eu smile.gif

Ingrediente:

-aluat:
60 gr unt
75 gr faina
2 oua

-umplutura-250-300ml frisca

-ornat (sos de cioco)
100 gr ciocolata
60 ml cafea sau lapte(am folosit lapte),dupa preferinte
30 gr zahar
inghetata (optional)

Punem untul si 150 ml apa intr-o craticioara pe foc mediu.Cand untul s-a topit,dam focul mai tare pana atinge pct de fierbere.Dam la o parte,adaugam faina si amestecam bine, rapid cu o lingura de lemn pana umplutura se desprinde usor de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca putin; separat batem cele 2 oo si le adaugam aluatului treptat,pana obtinem o compozitie omogena,lucioasa (putem folosi un blender)

Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata


Punem umplutura intr-un spritz sau seringa (dar merge si o lingurita) si pe o tava tapetata cu hartie pergament punem bilutze de marimea unei nuci.
Coacem la 200 grade pt 20-25 min.
Asta am folosit eu


Imagine Atasata


Imediat dupa ce le-am bagat la cuptor


Imagine Atasata


Toate,dupa coacere


Imagine Atasata


Cu varful de la spritz facem o gaurica in laterala gogosicii ,sa iasa aburul.Batem frisca si incepem sa le umplem,asigurandu-ne ca sunt perfect racorite.

Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata





--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Nov 23 2008, 02:59 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



Din ciocolata, lapte/cafea si zahar facem un sos de ciocolata pe foc mediu sau la microunde (evident,am ales varianta a doua biggrin.gif ) si amestecam bine sa iasa o crema omogena.


Imagine Atasata


Asezam pe farfurie, cu inghetata de vanilie alaturi si turnam deasupra sosul de ciocolata fierbinte smile.gif
Simplu,rapid si bun! smile.gif


Imagine Atasata


Si mai de-aproape

Imagine Atasata




Acest mesaj a fost editat de Anna Foster: Nov 23 2008, 03:03 AM


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 23 2008, 03:05 AM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



spritzul de injectat vaz c-a fost virgin ca sa zic asa biggrin.gif , faina reteta smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Nov 23 2008, 03:19 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028




CITAT(Pocahontas @ Nov 23 2008, 04:05 AM) *
spritzul de injectat vaz c-a fost virgin ca sa zic asa biggrin.gif , faina reteta smile.gif

Stii cat am cautat o dracie d-aia? biggrin.gif Cum l-am gasit m-am apucat de facut retete care il implica in mod direct, ca sa amortizez investitia cool.gif
Mersi, e simpla si rapida; la ale tale alea mai complexe nu am tupeu sa ma bag,nu-s pt ucenici biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de Anna Foster: Nov 23 2008, 03:23 AM


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Nov 23 2008, 06:19 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Am facut si eu mai demult,dar nu m-am gandit sa-i servim cu inghetata.Eu i-am umplut cu crema de capsuni(frisca +capsuni) si cu crema de cioco(frisca+cioco topita)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 23 2008, 06:28 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Cel mai bun profiterol,l-am mîncat în Mamaia pe terasa unui restaurant lînga pool(nu mai stiu ce restaurant era,si aia a fost singura data cînd am fost acolo!),cu foaaaarte muuuuulti ani în urma!
A fost servit într-o cupa uriasa larga.Erau multe gogosele din astea,înghetata de vanilie,struguri albi,si un sirop..nu stiu din ce,dar în amintirea ramasa pe papila,spune ca era ceva exotic!
De atunci,nu am mai mîncat asa un profiterol smile.gif

Anna,tare faine ti-au iesit gogoselele!


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Nov 23 2008, 06:46 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



CITAT(MAYA @ Nov 23 2008, 05:28 PM) *
Cel mai bun profiterol,l-am mîncat în Mamaia pe terasa unui restaurant lînga pool(nu mai stiu ce restaurant era,si aia a fost singura data cînd am fost acolo!),cu foaaaarte muuuuulti ani în urma!
A fost servit într-o cupa uriasa larga.Erau multe gogosele din astea,înghetata de vanilie,struguri albi,si un sirop..nu stiu din ce,dar în amintirea ramasa pe papila,spune ca era ceva exotic!
De atunci,nu am mai mîncat asa un profiterol smile.gif

Anna,tare faine ti-au iesit gogoselele!


Ia uimeste-ne cu o reteta de profiterol exotic,executata din amintiri,stiu ca poti smile.gif

Noi mancam la Arad profiterol,aproape in fiecare vara cand putem sta la terasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Nov 23 2008, 11:15 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



CITAT(petunie @ Nov 23 2008, 07:19 PM) *
Am facut si eu mai demult,dar nu m-am gandit sa-i servim cu inghetata.Eu i-am umplut cu crema de capsuni(frisca +capsuni) si cu crema de cioco(frisca+cioco topita)

Am deschis in alta pagina link-ul pe care l-ai pus.Interesant,eu nu am facut niciodata cu capsuni smile.gif

CITAT(MAYA @ Nov 23 2008, 07:28 PM) *
Anna,tare faine ti-au iesit gogoselele!

Sar'na floare.gif
In mod normal se acopera cu sos de ciocolata,caramel sau pur si simplu zahar pudra smile.gif Deci pesemne ca sosul ala era vreun soi de gem subtire dintr-un fruct exotic maybe? eusa_think.gif


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MeOsiris
mesaj Nov 24 2008, 11:51 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 778
Inregistrat pe: 6-November 08
De la: bremen,germany
Membrul Nr.: 46,290



Anna,ce super ti-a iesit. 041.gif Nici nu vreau sa-mi imaginez gustul ca inghit in sec pe langa calculator. mincacios.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 24 2008, 01:04 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(petunie @ Nov 23 2008, 05:46 PM) *
Ia uimeste-ne cu o reteta de profiterol exotic,executata din amintiri,stiu ca poti smile.gif


dry.gif hahh?


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MeOsiris
mesaj Nov 24 2008, 01:31 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 778
Inregistrat pe: 6-November 08
De la: bremen,germany
Membrul Nr.: 46,290



Daca acel "hahh" se refera la mine,ma refeream ca sigur are un gust extraordinar tot ceea ce a pregatit Anna aici si nu as vrea sa-mi inchipui gustul pentru ca salivez pe langa calculator. laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 24 2008, 01:33 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(MeOsiris @ Nov 24 2008, 12:31 PM) *
Daca acel "hahh" se refera la mine,ma refeream ca sigur are un gust extraordinar tot ceea ce a pregatit Anna aici si nu as vrea sa-mi inchipui gustul pentru ca salivez pe langa calculator. laugh.gif


Era pentru petunela,vezi ca i-am tras si quote mesajului ei biggrin.gif



În alta ordine de idei..
..crezi ca eu nu salivez la bunatatile Annei? smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MeOsiris
mesaj Nov 24 2008, 01:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 778
Inregistrat pe: 6-November 08
De la: bremen,germany
Membrul Nr.: 46,290



Aaa scuza-ma Maya! Acum am vazut ca ai dat replay la ceea ce ai scris tu icon_colors.gif Eu am citit doar ce era scris si nu am mai vazut la ce anume te refereai.
Cred k azi nu mai scriu nimic prin culinar sa nu mai fac vreo gafa. Cred ca m-am trezit cam adormita azi... laugh.gif
Inca odata sorry floare.gif floare.gif floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MeOsiris
mesaj Nov 24 2008, 01:37 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 778
Inregistrat pe: 6-November 08
De la: bremen,germany
Membrul Nr.: 46,290



Atunci sa ne mai pastram putina saliva si pentru acel profiterol exotic pe care sigur il va executa de dragul tau eusa_pray.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CINEZEE
mesaj Nov 24 2008, 10:45 PM


Plimb capastrul !


Grup: Membri
Postari: 800
Inregistrat pe: 8-May 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 43,092



mmm ce bine arataa gogoselele , imi placeee

recunosc eu nici nu mai stiu cand am mancat ultima data un profiterol buna

imi aduc aminte pe vremuri apuse , era cofetaria bucuresti , am vazut ca numai exista acum acea locatie , ma ducea mama din cand in cand acolo si mancam un profiteroll de si acum mai salivez cand ma gandesc la el
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca-21
mesaj Nov 24 2008, 10:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,391
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Germany
Membrul Nr.: 34,303



Arata bine de tot profiterolul tau. Acum destui ani ieseam cu mama si cu fratele in fiecare duminica la cofetarie, si desertul meu era, fara nici o retinere, profiterolul.
L-as face si eu ca mi-e asa dor, dar imi aduc aminte ca era cu piure de castane si aici inca nu am gasit. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Nov 24 2008, 11:58 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



CITAT(CINEZEE @ Nov 24 2008, 11:45 PM) *
mmm ce bine arataa gogoselele , imi placeee

recunosc eu nici nu mai stiu cand am mancat ultima data un profiterol buna

imi aduc aminte pe vremuri apuse , era cofetaria bucuresti , am vazut ca numai exista acum acea locatie , ma ducea mama din cand in cand acolo si mancam un profiteroll de si acum mai salivez cand ma gandesc la el

Pai insfaca lingura de lemn si punga de faina si in juma' de ora le-ai facut smile.gif

CITAT(Bianca-21 @ Nov 24 2008, 11:55 PM) *
Arata bine de tot profiterolul tau. Acum destui ani ieseam cu mama si cu fratele in fiecare duminica la cofetarie, si desertul meu era, fara nici o retinere, profiterolul.
L-as face si eu ca mi-e asa dor, dar imi aduc aminte ca era cu piure de castane si aici inca nu am gasit. sad.gif


Multumesc Bianca! Piure de castane,interesant... nu am auzit de combinatia asta smile.gif Eu imi luam cele mai naspa praji posibile din cofetarie = "cartofii" aia facuti din resturi probabil,tavaliti prin alune sau nuci biggrin.gif Ce vedeam la ei,nu stiu!

Nu mi-am dat seama ca o sa starnesc atatea ammintiri cu profiterolul meu floare.gif


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2014 - 11:15 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare