> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura cu ganache de ciocolata si migdale, sau cu alune
lauralaurentiu
mesaj May 23 2009, 01:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Pentru cei care agreaza gustul migdalelor, aceasta prajitura va fi de vis. Daca, dimpotriva, nu sunteti prieteni cu migdalele, acestea pot fi inlocuite cu alune de padure sau nuci, dupa preferinta.



Ingrediente:

Foi:

150 de grame de migdale decojite
150 de grame de zahar
1 plic de zahar vanilat
100 de grame de de unt
1 ou
1/2 pachet de praf de copt
faina cat intra pentru obtinerea unui aluat elastic si nelipicios

Ganache:

250 ml smantana pentru frisca
250 de grame de ciocolata cu lapte

Crema griliaj de migdale:

150 de grame de migdale decojite
200 de grame de zahar
500 ml smantana pentru frisca
zahar vanilat
1 plic de gelatina granulata

Pentru finisarea foii superioare:

200 de grame de migdale fulgi
50 de grame de miere de albine
100 de grame de zahar
100 ml smantana pentru frisca
1 plic de zahar vanilat

Preparare:
Se incepe cu prepararea ganache-ului, punand ingredientele specificate pe foc mic:



Se amesteca continuu pana ce ciocolata se topeste complet in smantana ce fierbe:



Se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la frigider pentru cel putin doua ore.

Pentru crema de migdale griliaj, se dau in clocot migdalele, apoi se scurg:



Se clatesc sub jet de apa rece si coaja se va indeparta cu multa usurinta.



Se caramelizeaza usor zaharul (cele 200 de grame) impreuna cu zaharul vanilat si migdalele:



Se lasa sa se raceasca complet, apoi se va macina griliajul.

Se pune gelatina la hidratat cu 2-3 linguri de apa rece iar frisca se pastreaza la frigider, sa fie rece in momentul in care se va bate.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj May 23 2009, 01:35 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Migdalele caramelizate usor, puse la racit:



Pentru foi, se oparesc 150 de grame de migdale si se curata la fel ca si pentru griliaj, apoi se macina. Se pun intr-un vas migdalele macinate, untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, oul:



Se amesteca si se adauga faina, framantand, pana la obtinerea unui aluat elastic si nelipicios care se imparte in patru parti egale:



Se incinge cuptorul la 180 de grade si din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie dreptunghiulara, eu am trasat pe dosul hartiei de copt dreptunghiuri de 32/22 cm si am intins aluatul in aceste limite, obtinand foi subtiri, egale:



Se coc pe rand primele trei foi, cu atentie, pentru ca foaia este gata foarte repede, deindata ce marginile prind o usoara tenta bruna, apoi focul se reduce la 150 de grade.



Se pregateste amestecul pentru finisat ultima foaie (m-am inspirat de la Prajitura Bienenstich pe care am preparat-o cu ceva timp in urma) dand in clocot toate ingredientele in afara de fulgii de migdale. Cand a clocotit, se adauga migdalele si se da deoparte. Se aseaza ultima foaie in tava (am folosit o tava cu pereti nu prea inalti, de 34/24 cm) iar amestecul de migdale-fulgi se repartizeaza, fierbinte, peste aceasta. Se da imediat la cuptor (la 150 de grade).



Se tine la cuptor pana primeste o tenta aurie:





--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj May 23 2009, 01:39 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Intre timp, amestecul pentru crema ganachese va fi racit bine, asa ca se mixeaza pana la obtinerea unei creme consistente:



Se bate tare frisca pentru crema griliaj de migdale, se macina migdalele caramelizate si se amesteca cu frisca tare, se topeste in bain-marie gelatina, se amesteca gelatina racita pana la temperatura camerei cu 2-3 linguri din compozitie, apoi se omogenizeaza in toata crema.



Asamblare:


Pe prima foaie se repartizeaza o treime din ganache:



Se acopera cu o treime din crema griliaj:



Se introduce tava la congelator pentru 5 minute, apoi se continua la fel cu primele trei foi pe care se va repartiza ganache-ul si cate o treime din crema griliaj de migdale.



Peste ultimul strat de crema se aseaza foaia cu amestecul de fulgi de migdale:



Se da prajitura la frigider cel putin trei ore inainte de a se taia (eu am lasat-o peste noapte).



E o prajitura de mare finete, combinatia de ganache de ciocolata cu lapte si griliaj de migdale mi s-a parut foarte reusita. Foile intermediare se fragezesc iar stratul de migdale este placut crocant.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj May 23 2009, 01:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884




Lauraaaaaaaaaaa, tu cand ai vreme de atatea? Salivez mai ceva ca si cainele lui Pavlov. Mie mi se pare f mult de lucru la ea, desi cred ca e o bunatate.......... Mmmmmmmmmmmmm. floare.gif Pacat ca nu stau mai aproape sa iti fac o vizita biggrin.gif
pupic.gif


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj May 23 2009, 02:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



CITAT(gloxinia @ May 23 2009, 02:55 PM) *
Lauraaaaaaaaaaa, tu cand ai vreme de atatea? Salivez mai ceva ca si cainele lui Pavlov. Mie mi se pare f mult de lucru la ea, desi cred ca e o bunatate.......... Mmmmmmmmmmmmm. floare.gif Pacat ca nu stau mai aproape sa iti fac o vizita biggrin.gif
pupic.gif


Draguta mea, hai in vizita, ca nu stau chiar la capatul pamantului! pupic.gif
E o prajitura foarte buna, dar, asa cum ai zis, e cam mult de lucru la ea. Data viitoare (va exista sigur o data viitoare, ne-a placut tuturor foarte mult) deja i-am gandit niste modificari menite sa usureze munca: sa fac in loc de cele patru foi doua blaturi gen chec, cu migdale macinate in compozitie, pe ultimul punand acelasi topping. Crema s-o pun intre cele doua blaturi, un strat de ganache si altul generos de crema de griliaj si gata! Se simplifica mult si cred ca gustul ramane cam acelasi!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj May 23 2009, 04:40 PM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



Laura, nu incetezi sa ma surprinzi - intr-un mod extrem de placut- cu minunile care iti ies din mana smile.gif Felicitari sincere:pupic: !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj May 23 2009, 04:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



CITAT(Bunny @ May 23 2009, 05:40 PM) *
Laura, nu incetezi sa ma surprinzi - intr-un mod extrem de placut- cu minunile care iti ies din mana smile.gif Felicitari sincere:pupic: !


Iti multumesc mult, drag Iepuras! pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 2 2010, 12:11 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



La multi ani si un 2010 plin de impliniri si realizari pe toate planurile.
Desi aveam in plan pt Craciun prajitura asta,nu am gasit fulgi de migdale si am lasat=o pt Revelion,dar tot fara fulgi ca nu am gasit (de fapt al meu berbat ca eu sunt "arestata" la tzarania cu teroristii)
Desi cam e de lucru la ea,si mie mi-a dat de furca si aluatul si ganache-ul,am reusiiiiiiiiiiiiiiiit sa execut asta

Imagine Atasata

Imagine Atasata


nu am cuvinte sa va scriu ce bunatate poate fi ,dar are si un defect si inca unul biiigggg de tot:e prea putinaaaaaaaaaaaa ,data viitoare fac portie dubla.E atat de frageda de pur si simplu ti se topeste in gura,nu ai ce sa mesteci la ea love10.gif .Mersic mult,Laura occasion14.gif


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Jan 2 2010, 12:36 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



Bimbi, inca o data iti spun cat te admir ca ai curaj sa te-apuci de chestii atat de complicate! Felicitari, sincer!

zi repede cine-a stat cu teroristii!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jan 2 2010, 01:00 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Bimbi, apai ai dreptate: arata intr-un mare fel!!
Serios, am simtit saliva in gura la greu. biggrin.gif Prima poza este dementiala!
Pun pariu ca gustul a fost pe masura!

Bravos!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 2 2010, 01:03 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



moatzo,multumesc frumos pt cuvintele tale,fac ff mult pt mine floare.gif .Mie imi plac provvocarile,si cand mi se pune pata pe ceva(mai ales culinar )nu ma las pana nu fac,chit ca ma chinui sau nu .Cu teroristii 90% am stat eu,Daria a fost cumintica,a dormit binisor si numai de schimbat/alaptat a marait,in rest s-a jucat,iar teroristii "mari"se joaca si singuri/uita la desene etc,cand e urat afara,ca in rest numai cu politia ii bagi in casa.Desi mai ave o jumate de diplomat,tortul cu mere si frisca neanceput(pofta lui tati,dar cand a dat de Amanda l-a "tradus" cu ea laughing6.gif )si jumate din prajitura Brath a bulinutei,imi sta capul la un tort Dobos pt Sf Ioan,e prima onomastica a Dariutei,care e si Ioana occasion18.gif Scuze Laure de off topic,promit sa nu mai fac




--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Jan 2 2010, 09:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



Bimbi, [attachment=289228:pupici.gif]!

Laura, sa ne ierti! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lizura
mesaj Jan 3 2010, 12:12 AM


a dancing miracle...


Grup: Membri
Postari: 3,318
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: CA
Membrul Nr.: 29,765



Arata magistral! Ieri m-ai inebuit cu cornurile azi cu prajtura asta!


--------------------
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sacramento
mesaj Jan 3 2010, 04:09 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 255
Inregistrat pe: 8-January 08
De la: california
Membrul Nr.: 40,794



Laura draga,cred ca este foarte buna prajitura aceasta!

Dar oare de ce nu pot sa vad pozele?Oare numai eu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lisa_magic
mesaj Jan 4 2010, 05:34 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 510
Inregistrat pe: 20-January 07
Membrul Nr.: 36,097



QUOTE(sacramento @ Jan 3 2010, 04:09 AM) *
Laura draga,cred ca este foarte buna prajitura aceasta!

Dar oare de ce nu pot sa vad pozele?Oare numai eu?


nu ,nu numai tu,cred ca uploada pozele direct de pe siteul dansei si acum nu se mai pot vedea,am observat ca toate postarile doamnei au aceiasi problema. Daca ar putea cineva repara,ar fi tare bine:floare:


--------------------
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Jan 4 2010, 01:52 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Bimbilici, felicitari floare.gif ! Arata demential si fara fulgi de migdale deasupra, mi-am amintit cat e de buuuna si frageda prajitura asta, ahhh! O minune!

Cu pozele sper sa rezolv azi, putintica rabdare! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st October 2014 - 02:02 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare